Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πριν από δύο χρόνια τέτοια εποχή έλεγε «όχι, ευχαριστώ» στα διπλάσια (και βάλε) χρήματα που του πρόσφερε ο ΠΑΟΚ στο πιάτο. «Είμαι αρχηγός του Παναθηναϊκού, πώς θα πάω στον ΠΑΟΚ;» είχε αναρωτηθεί όταν ο «δικέφαλος» επανήλθε για την περίπτωσή του πέρυσι το καλοκαίρι.

Την ίδια περίοδο δήλωνε ότι «αυτό που θέλω είναι να σηκώσω τρόπαιο ως αρχηγός του Παναθηναϊκού».

Τα λόγια τα παίρνει ο αέρας. Οταν όμως μετουσιώνονται σε πράξεις, τότε η αξία τους πολλαπλασιάζεται. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης εξελίσσεται στη σύγχρονη «σημαία» του Παναθηναϊκού σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς για το «τριφύλλι», αλλά και σε πείσμα του συμφέροντος και των χρημάτων που αλλοιώνουν τις βαθύτερες ανθρώπινες αξίες. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα φοράει την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι έως το 2023, καθώς συμφώνησε να επεκτείνει το συμβόλαιό του για 3,5 ακόμα χρόνια.

Η «πράσινη» ΠΑΕ όχι μόνο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τις διαπραγματεύσεις με τον Ελληνα διεθνή μέσο να εξελίσσονται με θετικό πρόσημο, αλλά ενημέρωσε επισήμως χθες ότι επήλθε συμφωνία μαζί του για νέο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023, κατόπιν απόφασης του Αλαφούζου.

Η διαδικασία έτρεξε άμεσα από τη στιγμή που δόθηκε το «πράσινο φως» από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ για αύξηση των απολαβών του Κουρμπέλη, το νέο συμβόλαιο του οποίου θα ξεπερνά τα 400.000 ευρώ ετησίως.

Ο Κουρμπέλης έδειξε από την πρώτη στιγμή την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα χρόνια, ειδικότερα από τη στιγμή που έλαβε τη διαβεβαίωση από τους διοικούντες ότι στόχος είναι να δυναμώσει περαιτέρω η ομάδα και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Οι απολαβές στο υπάρχον συμβόλαιό του είναι της τάξεως των 300.000 ευρώ χωρίς τα μπόνους και η αύξηση που θα λάβει υπολογίζεται κοντά στο 40% και θα τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στο έμψυχο υλικό της ομάδας.

Ο 26χρονος μέσος αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό τον Γενάρη του 2017 και σε 38 ημέρες θα συμπληρώσει τρία χρόνια στον σύλλογο. Στις 15 Σεπτέμβρη του ίδιου έτους ο τότε προπονητής της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης, που είχε εισηγηθεί την απόκτησή του από τον Αστέρα Τρίπολης, τον έχρισε πρώτο αρχηγό της ομάδας. Εκτοτε φοράει ανελλιπώς το περιβραχιόνιο.

Αρχηγός επί σειρά ετών υπήρξε και στον Αστέρα Τρίπολης, την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του από την οποία αποκτήθηκε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ως προϊόν της ακαδημίας της. Με την πράσινη φανέλα έκανε το ντεμπούτο του στις 5 Γενάρη του 2017 απέναντι στον Πλατανιά και έκτοτε καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα των «πράσινων». Μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί συνολικά σε 89 ματς με το τριφύλλι στο στήθος, σε όλες τις διοργανώσεις και έχει σημειώσει τρία γκολ.

Εχει φορέσει τη φανέλα όλων των ηλικιακών βαθμίδων της Εθνικής και αποτελεί εν ενεργεία μέλος της Εθνικής ανδρών, με την οποία έχει καταγράψει μέχρι στιγμές 16 συμμετοχές.