ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Αντα Ψαρρά
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατηγορουμένων στην πρώτη μεγάλη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ να διακόψουν με καθυστερήσεις τη δίκη λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της.

Ετσι, μετά την προσφυγή Παπαδημητρίου στο ΣτΕ και την αίτηση ακύρωσης λίγο πριν αρχίσει η αγόρευση της πολιτικής αγωγής, χθες ζητήθηκε η εξαίρεση των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ενώ το ΣτΕ προσδιόρισε, την περασμένη Δευτέρα, την εξέταση της προσφυγής για τον επόμενο μήνα και αφού είχε ξεκινήσει την αγόρευσή του ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Ιπποκράτης Μυλωνάς, η διαδικασία διεκόπη προκειμένου να εξεταστεί από άλλο δικαστήριο η αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε ο Θ. Παπαδημητρίου.

Σε ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» καταγράψαμε αναλυτικά όλες τις προσπάθειες να τιναχτεί η δίκη στον αέρα, αρχικά με το πρόσχημα της απαιτούμενης έγκλησης (η οποία ωστόσο είχε κατατεθεί εγκαίρως στην εισαγγελία) και στη συνέχεια μέσω της προσφυγής στο ΣτΕ.

Κι όλα αυτά αφού είχε ήδη προτείνει η εισαγγελέας την ενοχή των κατηγορουμένων σύμφωνα με τις πράξεις που τους αποδίδονται στο βούλευμα.

Θυμίζουμε ότι η ζημία που προκλήθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ μέσα σε μόλις δύο χρόνια (2004-2005) ξεπερνούσε τα 850.000 ευρώ. Και αξίζει να θυμηθούμε τον χαρακτηρισμό που του έχει αποδώσει η ίδια η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ότι ο φορέας υπήρξε διαχρονικά «η offshore του Δημοσίου».