Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο του ιρανικού τάνκερ Adrian Darya 1, που βρέθηκε στη δίνη μεγάλης πολιτικής και διπλωματικής κρίσης μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Ιράν, έχουν πωληθεί, ανακοίνωσε η ιρανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της κυβέρνησης στην Τεχεράνη, ο νέος ιδιοκτήτης του φορτίου πετρελαίου θα αποφασίσει τον τελικό  προορισμό του τάνκερ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το πετρέλαιο υπολογίζεται ότι έχει αξία περίπου 130 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης Αλί Ραμπιεΐ, αρνήθηκε να ανακοινώσει το όνομα του αγοραστή του πετρελαίου, ενώ έκανε για μια ακόμη φορά επίθεση στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι ο κόσμος γίνεται «μάρτυρας της εσφαλμένης πολιτικής των ΗΠΑ που παρακολουθούν και παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών».

Ο αγοραστής του πετρελαίου ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τις αμερικανικές κυρώσεις έναντι όσων συνεργάζονται με το Ιράν.

Μέχρι στιγμής, το μόνο που είναι γνωστό, μέσω του ιστότοπου Marine Traffic, είναι ότι το Adrian Darya 1 πλέει μεταξύ της Κρήτης και των ακτών της Λιβύης.