ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς, συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πυκνώνοντας τις πρωτοβουλίες προβολής του φιλοεπενδυτικού προφίλ της κυβέρνησης, θέτοντας ωστόσο σε προτεραιότητα τις πλέον αμφιλεγόμενες επενδύσεις, όπως οι Σκουριές και το Ελληνικό.

Κατά την τυπική ανακοίνωση του Μαξίμου, «η κυβέρνηση επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της να προχωρήσει η επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα, με πλήρη τήρηση των όρων σεβασμού του περιβάλλοντος και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Η εταιρεία δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση πάνω σε αυτούς τους όρους».

Σημειώνεται ότι η ελληνική θυγατρική του καναδικού ομίλου ζητεί να διευθετηθούν ταχύτερα εκκρεμότητες που αφορούν την τροποποιητική άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού των Σκουριών, τη μετεγκατάσταση των αρχαιοτήτων και την επικαιροποίηση της πολεοδομικής άδειας για το εργοστάσιο των Σκουριών, ενώ και γι’ αυτή την επένδυση ο πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί «ξεμπλοκάρισμα μέσα στον πρώτο μήνα».

Στη χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου ήταν παρόντες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος και ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Ελλάδας της Eldorado Gold Χρήστος Μπαλάσκας.