Προβλήματα μικρής έκτασης δημιούργησαν οι πρώτες βροχές στο Ηράκλειο, δημιουργώντας δυσκολία στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Η δυνατή βροχή που έπεσε, πτώση τάσης και διακοπή ρεύματος καταγράφεται σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, όπως ο Μασταμπάς, η Θέρισσος και η περιοχή Κορώνη Μαγαρά ενώ σε ορισμένα σημεία της πόλης δημιούργησε μποτιλιάρισμα.
Νωρίτερα, κατολίσθηση μικρής έκτασης σημειώθηκε το μεσημέρι στην Εθνική Οδό στο ύψος της Παναγίας της Χαρακιανής στο ρεύμα προς Ηράκλειο, με συνέπεια η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με αργούς ρυθμούς.
Παράλληλα, η δυνατή βροχή και στην ενδοχώρα έθεσε σε ετοιμότητα τους φορείς, καθώς ο Γεροπόταμος στην Μεσαρά άρχισε να κατεβάζει νερά και έκλεισαν προληπτικά οι διαβάσεις.
