Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τρεις μήνες πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit, τα σενάρια που διακινούνται πληθαίνουν. Μετά την αποχώρηση της Τερέζας Μέι από τον πρωθυπουργικό θώκο και την ανάληψη καθηκόντων από τον Μπόρις Τζόνσον το κεντρικό σενάριο φέρεται να είναι ένα Brexit χωρίς συμφωνία χωρίς επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης.

Αυτό δηλώνουν ευρωπαίοι διπλωμάτες στον Guardian, κάτι το οποίο αρνήθηκε ωστόσο ανώτερη κυβερνητική πηγή λέγοντας πως η Βρετανία είναι «έτοιμη και πρόθυμη» να συνάψει μια συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit.

«Ήταν σαφές πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει άλλο σχέδιο», δήλωσε ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα, έπειτα από μια συνάντηση ανάμεσα στον Ντέιβιντ Φροστ, τον νέο επικεφαλής των συμβούλων της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν την Ευρώπη, και ευρωπαίους διπλωμάτες.

«Δεν υπάρχει πρόθεση για διαπραγμάτευση, κάτι που θα απαιτούσε ένα σχέδιο», φέρεται ότι δήλωσε ο διπλωμάτης. «Η μη συμφωνία φαίνεται τώρα ότι είναι το κεντρικό σενάριο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ωστόσο ανώτερη κυβερνητική πηγή δήλωσε μετά το δημοσίευμα πως η Βρετανία είναι «έτοιμη και πρόθυμη» να συνάψει μια συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αδυναμία του Ηνωμένου Βασιλείου να υποβάλει προτάσεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του αμφιλεγόμενου ιρλανδικού ζητήματος θεωρήθηκε σημαντική από τους αξιωματούχους της ΕΕ που μίλησαν στον Guardian.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνει έτοιμος για «μάχη» στο Κοινοβούλιο μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών.

Με το άνοιγμα το Κοινοβουλίου τον Σεπτέμβριο ο Κόρμπιν δηλώνει πως «θα κάνουμε τα πάντα» για να αποτραπεί η μη συμφωνία ρίχνοντας όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα που διαθέτει όπως το αίτημα για ψηφοφορία μη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «την κατάλληλη στιγμή».