Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην γαλλική πόλη Ρουέν, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο χημικών.
Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοστάσιο Lubrizol, όπου παράγονται πρόσθετα λιπαντικών, περίπου στις 02:40 τοπική ώρα (03:40 ώρα Ελλάδας) και έχει χαρακτηριστεί «πολύ επικίνδυνη» από τις Αρχές.
Επί τόπου έχουν σπεύσει περίπου 130 πυροσβέστες και οι Αρχές συνιστούν στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τον νομάρχη της Νορμανδίας Πιερ- Αντρέ Ντιράν έχει εκκενωθεί η περιοχή σε περίμετρο 500 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο.
Επίσης, δόθηκε εντολή να παραμείνουν κλειστά κάποια σχολεία, καθώς ένα τεράστιο σύννεφο καπνού καλύπτει την περιοχή.
«Δεν υπάρχουν στοιχεία που μας ωθούν να πιστέψουμε ότι υπάρχει κίνδυνος από τον καπνό», δήλωσε πάντως ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
