Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η Μπαρτσελόνα δεν πείθει ακόμα, δεν έχει ανεβάσει ταχύτητες, όμως μετά τους χαμένους βαθμούς των πρώτων αγωνιστικών, σημασία έχουν μόνο οι νίκες. Και χθες σημείωσε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στο «Καμπ Νόου» με 4–0, επί της ικανότατης Σεβίλης, την οποία αδικεί ιδιαίτερα το σκορ.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη ανάπτυξη από την Μπαρτσελόνα, αλλά δέχθηκαν 3 γκολ στις 3 πρώτες επισκέψεις των «μπλαουγράνα» στα καρέ του Βάτσλικ –μέσα σε 7 λεπτά!–, με ωραία τελειώματα των Σουάρες, Βιδάλ και Ντεμπελέ. Ηρθε και το κλασικό γκολ του Μέσι με χτύπημα φάουλ, για να ανοίξει τον λογαριασμό του στο φετινό πρωτάθλημα. Αλλά και δύο αποβολές στο τέλος για τους Καταλανούς, των Αραούχο και Ντεμπελέ, για να προσθέσουν νεύρο σε ένα ματς χωρίς εντάσεις.

Πλέον η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στη 2η θέση, δύο βαθμούς από την κορυφή. Και το επόμενο ραντεβού της με το κοινό της θα είναι το μεσημέρι της 26ης Οκτωβρίου, για το el clásico με τη πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

H οποία Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα της Πριμέρα Ντιβισιόν, μετά τη νίκη της επί της Γρανάδα με 4–2. Ο Μπενζεμά, όπως συνήθως άνοιξε τον δρόμο, ο Αζάρ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα άσπρα των «μερένγκες», ο Μόντριτς έκανε το 3–0 με ένα εκπληκτικό σουτ και ο Χάμες Ροδρίγες έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Ομως –όπως συμβαίνει κατά κόρον φέτος– ακόμα και μετά τα τρίποντα υπάρχει προβληματισμός. Οχι μόνο από τον τραυματισμό του Κρόος, που ίσως χάσει το clásico… Η μουρμούρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην ισπανική πρωτεύουσα αφορούσε κυρίως το άνετο 3–0 των πρώτων 60 λεπτών που έγινε 3–2 μέσα σε 8 λεπτά, και ειδικότερα τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Κουρτουά, μετά το καταστροφικό του ματς με την Κλαμπ Μπριζ, έλειπε χθες. Οι φήμες μιλούσαν για κρίση άγχους.

Και ο Αλφόνς Αρεολά; Ανετος στο πρώτο ημίχρονο με τη Γρανάδα, έκανε κατόπιν μια γκέλα από τις λίγες και για να τη διορθώσει υπέπεσε σε πέναλτι… Το θέμα του τερματοφύλακα στη Ρεάλ ασφαλώς δεν τελειώνει εδώ. Και πάντα θα επανέρχεται η ίδια ερώτηση: Γιατί έπρεπε να φύγει ο Κέιλορ Νάβας;

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε στην 3η θέση της κατάταξης μετά το 0–0 στην έδρα της Βαγιαδολίδ. Εχει πάρει μόλις 6 βαθμούς στους τελευταίους 5 αγώνες της και έχει σημειώσει μόλις 7 γκολ σε 8 ματς η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε. Δεν «τραβάει» ακόμα η επίθεσή της, μολονότι χθες ξεκινούσε με απαρτία για πρώτη φορά (Αλβαρο Μοράτα, Ντιέγο Κόστα και Ζοάο Φέλιξ). Αν μάλιστα δεν είχε αστοχήσει ο Σάντρο σε χτύπημα πέναλτι, τότε δεν θα είχε πάρει ούτε τον βαθμό.

Οσο για την ουρά, η ουραγός Λεγανές διαμαρτύρεται για το VAR. Καταλογίστηκε πέναλτι σε βάρος του Δημήτρη Σιόβα στο ματς με τη Λεβάντε. Η τηλεοπτική εικόνα όχι μόνο δεν αποδεικνύει ξεκάθαρα επαφή, αλλά δείχνει ότι η (όποια) παράβαση έγινε εκτός μεγάλης περιοχής. Ομως το πέναλτι σφυρίχτηκε, εκτελέστηκε και έκανε το 1–0 υπέρ των Λεβαντίνων.

Η πρόεδρος της Λεγανές Βικτόρια Παβόν τόνισε ότι ο σύλλογος θα προσφύγει για να επαναληφθεί το ματς από το σημείο που σφυρίχτηκε πέναλτι. Γιατί; Δεν λειτουργούσε το σύστημα ενδοεπικοινωνίας των διαιτητών μεταξύ τους, καθώς ο 4ος μιλούσε από το κινητό του τηλέφωνο με το καμαράκι του VAR! Κάτι που συνιστά παράβαση κανονισμών…