Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο ναός της Αγίας Τριάδας των Βουνών (Trinità dei Monti) είναι ένα από τα κοσμήματα της ιταλικής αρχιτεκτονικής στη Ρώμη και πόλος έλξης των τουριστών -δεν υπάρχει ταινία που να γυρίστηκε στην πόλη και να μην έχει έστω ένα μικρό πέρασμα από εκεί.

Ωστόσο, λόγω του φόβου για καταστροφές, ο δήμος της Ρώμης απαγόρευσε στους τουρίστες να κάθονται και να τρώνε στα σκαλοπάτια του ναού, απειλώντας με τσουχτερά πρόστιμα τους παραβάτες.

Ο κανονισμός της δημοτικής αστυνομίας, που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του καλοκαιριού, προβλέπει την απαγόρευση σε τουρίστες να κάθονται σε δημόσιους χώρους «με ασεβή τρόπο», όπως και «να κάθονται καταναλώνοντας τρόφιμα ή ποτά σε μνημεία ιστορικής, καλλιτεχνικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς» ιδίως σε σιντριβάνια και σκαλοπάτια.

Ο κανονισμός, που εφαρμόζεται ήδη στον ναό Τρινιτά ντέι Μόντι, προβλέπει, επίσης, την επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ που θα μπορούσε να φθάσει στα 400 ευρώ στην περίπτωση σοβαρών παραπτωμάτων, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, αστυνομικοί αποτρέπουν με τις σφυρίχτρες τους όλους τους τουρίστες που επιχειρούσαν να κάτσουν στα διάσημα σκαλοπάτια.

Τα σκαλοπάτια, ένα από τα πλέον δημοφιλή αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας, άνοιξαν ξανά για το κοινό τον Σεπτέμβριο του 2016, έπειτα από έναν χρόνο εργασιών.

Η Scalinata, που είχε καταστραφεί από τη ρύπανση, αλλά και τις τσίχλες και τους λεκέδες κρασιού ή καφέ, βρήκε τελικά την αρχική της λάμψη.