Την ενοχή των 8 Κρητικών πρότεινε ο εισαγγελέας για την υπόθεση θανάτου του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Η πρόταση του εισαγγελέα είχε να κάνει για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ενώ για κάποιες άλλες κατηγορίες πρότεινε τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεως.
Ο εισαγγελέας κατά την αγόρευση του έκανε λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα. Ήταν καυστικός με τους μάρτυρες που πέρασαν από την αίθουσα του δικαστηρίου σημειώνοντας ότι κάποιοι έπαθαν ξαφνική αμνησία ενώ άλλοι κατέθεσαν αοριστίες.
Ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί ο ισχυρισμός ότι «επρόκειτο για πλάκα μεταξύ των σπουδαστών» και έκανε μνεία στην απουσία των κατηγορουμένων από την πρώτη μέρα της δίκης και μέχρι τώρα.
Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
