Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η Κυπριακή Δημοκρατία δέσμευσε μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο που καλύπτει μεγάλο μέρος του τεμαχίου 3 και μέρος του τεμαχίου 2 της κυπριακής ΑΟΖ, για ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για τη Δευτέρα 1η Ιουλίου που θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 10 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο Κύπρου», το νοτιοανατολικό άκρο της περιοχής που δεσμεύτηκε, συνορεύει με τον στόχο «Σουπιά», όπου ερευνητική γεώτρηση παρεμποδίστηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία τον Φεβρουάριο του 2018.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Φιλελεύθερου», η Navtex έχει προληπτικό χαρακτήρα και απαντά σε τουρκικές απειλές ότι θα μεταφέρει το γεωτρύπανο Yavus σε περιοχή του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ.