Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για τα μέτρα ελάφρυνσης -που θα δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που αναδειχθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου- μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτίμησε ότι είναι εφικτός για φέτος, ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να δρομολογήσουμε μέτρα ελάφρυνσης εντός του 2019».

«Τα μέτρα και οι φορολογικές μειώσεις θα ψηφιστούν το 2019 και θα ισχύσουν το 2020. Δεν εκτιμώ, όμως, ότι υπάρχει κανένα ζήτημα λήψης πρόσθετων μέτρων, επιβάρυνσης για τους πολίτες, εντός του 2019. Ούτε προφανώς και στη συνέχεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης, περίπου δύο εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μειώσεις φόρων με στοχευμένες μειώσεις δαπανών, καθώς και για σχέδιο περιορισμού της φοροδιαφυγής. Για ακόμα μια φορά, μίλησε για νέες επενδύσεις, πολλές και καλές θέσεις εργασίας, νέες επενδύσεις και για περισσότερα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε ισχυρή εντολή, προκειμένου να λάβουν το μήνυμα οι διεθνείς αγορές αλλά και οι Βρυξέλλες, ώστε ο ίδιος να δρομολογήσει ευκολότερα τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί.

«Για να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα, χρειαζόμαστε μία ισχυρή εντολή. Εάν η εντολή για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ισχυρή, τότε προφανώς η αγορά θα έχει μεγαλύτερη αναταραχή και δεν θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε το σχέδιό μας με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα την οποία θέλουμε», είπε αρχικά, για να συμπληρώσει: 

«Εφόσον έχω ισχυρή εντολή, πηγαίνω στις Βρυξέλλες με πολύ μεγάλη προσωπική αξιοπιστία. Και επειδή η Ευρώπη ξέρει ότι εγώ είμαι μεταρρυθμιστής, η συμφωνία που προτείνω στις Βρυξέλλες είναι: Δώστε μου λίγο χρόνο να κάνω μεταρρυθμίσεις και στη συνέχεια βοηθήστε με να μειώσουμε τους στόχους των πλεονασμάτων. Είναι μία συμφωνία η οποία ακούγεται στις Βρυξέλλες, την έχουν ήδη ακούσει, δεν θα αιφνιδιαστούν».