Μετά την -κοινή συναινέσει- λύση της συνεργασίας της, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (δεν έχει καταλήξει σε ομάδα) και τον Ντούσαν Σάκοτα (ανακοινώθηκε από την ισπανική Μούρθια), η ΑΕΚ ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο «μπαμ», καθώς είναι αγκαλιά με την απόκτηση του Αμερικανού σκόρερ Κιθ Λάνγκφορντ.
Ο 35χρονος, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, επιλέχθηκε από τον κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου ως μια ένεση ποιότητας, εμπειρίας και επιθετικής ασφάλειας, αφού μιλάμε για έναν παίκτη που έχει αναδειχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας, το 2014 ως παίκτης της Αρμάνι και το 2017 ως παίκτης της Ούνιξ.
Κατά σύμπτωση Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, με κοινή έδρα το ΟΑΚΑ, κληρώθηκαν να βρεθούν αντίπαλοι στην πρεμιέρα της Α1.
◼ Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκαν οι διεθνείς, κάτι που σημαίνει ότι από σήμερα το απόγευμα ξεκινάει ουσιαστικά η προετοιμασία για το Παγκόσμιο. Μάλιστα, από το ΟΑΚΑ ενημέρωσε ότι θα περάσει ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για να ευχηθεί στην ομάδα «καλή δύναμη» στη δύσκολη προσπάθειά της. Η επίσημη παρουσίαση και πρώτη Media Day της «γαλανόλευκης» είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.
◼ Μετά τον Γιώργο Μπόγρη, ήρθε η σειρά του Δημήτρη Αγραβάνη να συμφωνήσει προφορικά με τον Προμηθέα και όλα δείχνουν ότι οι δυο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού θα ενισχύσουν την ομάδα της Πάτρας στο πρωτάθλημα, αλλά κυρίως στο Γιούροκαπ, στο οποίο θα λάβει μέρος για πρώτη φορά. Μετά τη λύση της συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους» καλή δουλειά βρήκε και ο Αμερικανός φόργουορντ Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος υπέγραψε για έναν (συν ένα) χρόνο στη Ζαλγκίρις του Γιασικεβίτσιους.
◼ Μεταγραφικό ντεμαράζ ξεκίνησε ο Ηρακλής, ο οποίος το τελευταίο τριήμερο ανακοινώνει κάθε μέρα και έναν παίκτη. Χθες ήταν η σειρά του διεθνή σέντερ Βασίλη Καββαδά (28, 2.06), ο οποίος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο. Ο Καββαδάς προέρχεται από μια χρονιά τραυματισμού στην ΑΕΚ και προτίμησε να ενισχύσει την επανεμφάνιση του «γηραιού» στην Α1, γιατί είχε ξανασυνεργαστεί και στο παρελθόν με τον προπονητή του, Γιάννη Καστρίτη, στην Α1, στον Παναρκαδικό. Είχε προηγηθεί η έναρξη συνεργασίας με τους Τζαμάλ Σούλερ και του Ολιβιερ Χάνλαν.
◼ Αρχίζει να ενισχύει το ρόστερ του και το Λαύριο που έμεινε στην Α1 μέσω «σύμπραξης» με την Κύμη. Μετά τον Κάιλ Αλμαν, ο Χρήστος Σερέλης επέλεξε τον νεαρό φόργουορντ Τάι Αουτλο (23, 1.98) που αποφοίτησε από το Βιρτζίνια Τεκ και φημίζεται για το καλό μακρινό σουτ του.
