Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Κατεχόμενα, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Λευκωσίας, όπου συνετρίβη απροσδιόριστης ταυτότητας αντικείμενο που πιστεύεται ότι ήταν είτε αεροσκάφος (επανδρωμένο ή μη επανδρωμένο), ή πύραυλος.
Ο Μουσταφά Ακιντζί, ο τουρκοκύπριος ηγέτης, συνέδεσε το συμβάν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην εμπόλεμη Συρία.
Από τις εκρήξεις δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, σύμφωνα με τουρκοκύπριους αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Αξιωματούχοι εξετάζουν τα συντρίμμια στον τόπο της συντριβής.
Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, κάτοικοι είδαν ένα φως στον ουρανό και κατόπιν ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις.
Ο Ακιντζί δήλωσε ότι «είναι προφανές πως δεν πρόκειται για κάτι που προέρχεται από το δικό μας έδαφος (…). Είναι μάλλον κάτι που συνδέεται (…) με τον πόλεμο στην περιοχή και κατέπεσε στο έδαφός μας», πρόσθεσε.
Να σημειώσουμε πως ισραηλινά μαχητικά έπληξαν νωρίτερα θέσεις του συριακού στρατού στη Χομς και στη Δαμασκό, εξαπολύοντας μια επιδρομή που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 4 άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι 21, σύμφωνα με έναν απολογισμό που μεταδόθηκε από συριακά κρατικά ΜΜΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
