Tο κάστρο των Σκοπίων επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέττυ Μπαζιάνα, όπου την υποδέχτηκε η σύζυγος του Ζόραν Ζάεφ, Ζόριτσα Ζαέβα.
Κατά τη διάρκεια της βόλτας τους ξεναγήθηκαν στο μεσαιωνικό φρούριο, το οποίο είναι χτισμένο στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα τον ποταμό Αξιό. Από εκεί η κυρία Μπαζιάνα είχε την ευκαιρία να δει τις πολλές βυζαντινές εκκλησίες του κέντρου των Σκοπίων και τα κτίρια της σοσιαλιστικής εποχής, όπως ακόμα και τα απομεινάρια της εβραϊκής συνοικίας που καταστράφηκε από τον σεισμό του 1963.
Μετά την ξενάγηση Μπ. Μπαζιάνα και Ζ. Ζαέβα επιβιβάστηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο για να συνεχιστεί η συνάντησή τους σε εστιατόριο του κέντρου με θέα το μουσουλμανικό στοιχείο της πόλης. Κατά την άφιξή τους στο εστιατόριο αντάλλαξαν δώρα. Η κυρία Ζαέβα προσέφερε στην Μπέττυ Μπαζιάνα ένα κόσμημα από πέρλες της λίμνης Οχρίδας, ενώ η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού της χάρισε ένα μεταξωτό μαντίλι με σχέδια του Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη.
Στην ιδιαίτερα θερμή και ανθρώπινη κουβέντα τους κατά τη διάρκεια του γεύματος αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στη Συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασαν την κοινή ελπίδα που αυτή γεννάει για τη φιλία και την ειρήνη των δύο λαών.
