ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Στέργιος Ζιαμπάκας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ανανεωμένο κατά 69%, σε σύγκριση με τις δημοτικές εκλογές του 2014, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Αθηναίων. Ανανέωση που «εκφράζει τις νέες δυνάμεις με τις οποίες συναντιόμαστε σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, πέρα από την απαραίτητη ανανέωση σε σχέση με τις δυνάμεις του ταξικού εργατικού κινήματος, της νεολαίας, των κινημάτων στη γειτονιά», όπως σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, παρουσιάζοντας χθες τα 229 ονόματα των υποψηφίων στο κεντρικό ψηφοδέλτιο και τις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας.

Ανάμεσά τους, «συναγωνιστές που συσπειρώνονται με το ΚΚΕ και προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα και μαζί σηματοδοτούμε τα ψηφοδέλτια Λαϊκής Συσπείρωσης, ώστε να δημιουργήσουν δυναμική και να εκφραστεί ο αντίπαλος πόλος απέναντι σε ένα στημένο δικομματικό σκηνικό με Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Σοφιανός.

Πέρα από τον υποψήφιο δήμαρχο, εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο είναι ο Στέλιος Λάμπρου και ο Στάθης Δρογώσης, ο οποίος το 2014 είχε εκλεγεί με την «Ανοιχτή Πόλη». Είναι συνολικά 28 οι υποψήφιοι κάτω των 30 ετών, ένας δε συγκαταλέγεται στους νεότερους υποψηφίους συμβούλους. Ο λόγος για τον 18χρονο Γιάννη Παντελάρο, φοιτητή του Μαθηματικού.

Εννέα συνολικά οι υποψήφιοι που είναι μετανάστες δεύτερης γενιάς «εκφράζοντας την πραγματικότητα της Αθήνας, όπου το 23% του απογεγραμμένου πληθυσμού είναι πλέον μετανάστες», τόνισε ο κ. Σοφιανός. Πέρα από τους παραπάνω, από τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ξεχωρίζουν αυτά των Γεωργίας-Ολαϋεμί Αγίλαρα (προπονήτρια στίβου, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στον Πανελλήνιο Γ.Σ.), Μανώλη Δανδουλάκη (πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στις Κτιριακές Υποδομές, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων), Θοδωρή Μαλτέζου (εκδότης-μεταφραστής), Κώστα Παπαλουκά (αγωνιστής κατά της δικτατορίας, κοινοτικός σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη» μεταξύ 2010-2014), Γιώργου Σαρηγιάννη (ομότιμος καθηγητής στο ΕΜΠ με διακεκριμένη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία), Σταύρου Σκουρτόπουλου (πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, μέλος της διοίκησης του «ΣΦΕΑ ‘67-’74») και Δημήτρη Τζουμάκη (ηθοποιός).

Παράλληλα ανακοινώθηκαν και τα 41 ονόματα του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής για την περιφερειακή ενότητα Κεντρικού Τομέα. Ανάμεσα σε άλλους υποψηφίους, περιλαμβάνονται οι: Γιάννης Αναγνώστου (πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας), Αννα Βασιλάκη (περιφερειακή σύμβουλος, εκλεγμένη το 2014 με τη «Δύναμη Ζωής»), Βέτα Πανουτσάκου (μέλος της ΑΔΕΔΥ, πρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων Π. Αττικής και ΟΣΥΑΠΕ), Βασίλης Πετρόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΠΟΕ-ΟΤΑ), Ηλίας Σιώρας (καρδιολόγος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, αντιπρόεδρος ΕΙΝΑΠ). Υπενθυμίζεται υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με την Λαϊκή Συσπείρωση είναι ο Γιάννης Πρωτούλης.