Εκ νέου υποψήφιοι στις ευρωεκλογές με το Ποτάμι θα είναι ο Γιώργος Γραμματικάκης και ο Μίλτος Κύρκος, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του κόμματος, χαρακτήρισε τις κάλπες τις πιο κρίσιμες για την Ευρώπη, ενώ τόνισε πως χάρη στη συμβολή των δύο ευρωβουλευτών, το Ποτάμι κατάφερε να έχει ένα ξεκάθαρο λόγο και να συνεργασθεί με σοσιαλιστές, φιλελεύθερους, πράσινους, αναδεικνύοντας κάθε φορά τα σημαντικά για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Από τις Βρυξέλλες ο κ. Γραμματικάκης σχολιάζει την απόφασή του λέγοντας το εξής: «Μια ευδιάκριτη απάντηση στην έκπτωση των πολιτικών αξιών που εκφράστηκε, την τελευταία ιδιαίτερα περίοδο, με λογής μετακινήσεις ή ηχηρές πολιτικές ασυνέπειες. Αποτελεί χρέος όλων μας να επιμείνουμε ότι μια ηθική στάση πρέπει να διέπει και την πολιτική ζωή». Ακόμα, υποστηρίζει πως τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε στην Ευρωβουλή «χωρίς παρωπίδες και λαϊκισμούς», αναφορικά με ζητήματα πολιτισμού, παιδείας και περιβάλλοντος.
Ο κ. Κύρκος προβλέπει πως «οι δυνάμεις της ακροδεξιάς αλλά κυρίως του δεξιού λαϊκισμού θα ανέβουν», θέλοντας να αναδείξει την αναγκαιότητα στήριξης των δυνάμεων που βλέπουν σε μια περισσότερη Ευρώπη. Ακόμη, υπογράμμισε τη συμβολή του Ποταμιού στην ευρωβουλή στην αντιμετώπιση θεμάτων όπως το μεταναστευτικό, το προσφυγικό, τις μεταφορές, τα κοινωνικά θέματα και τη στήριξη της Ελλάδας «του αχρείαστου τρίτου Μνημονίου», όπως χαρακτηριστικά χαρακτήρισε.
