Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η 3η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας «AgroExpo 2019», «άνοιξε τις πύλες τις» την Πέμπτη, κυρίως για τους αγρότες της Κρήτης και θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου.

Η έκθεση πραγματοποιείτε στο χώρο του Μισεδάκειου Σταδίου του Δήμου Ιεράπετρας με την συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Λασιθίου, του Δήμου Ιεράπετρας και της Περιφέρειας Κρήτης.

Τον Αγιασμό στα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ Κύριλλος ενώ τους καλεσμένους και εκθέτες καλωσόρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της έκθεσης και ευχαρίστησε για την στήριξη τον Περιφερειάρχη, που ήταν παρόν και τους συνδιοργανωτές.

Οι τομείς της έκθεσης αφορούν: γεωργικά εφόδια, μηχανήματα και εξοπλισμό, αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες από επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, του Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης και πραγματοποιείται με την συνεργασία του Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης.

Βασικός στόχος της AgroExpo 2019 αποτελεί η προβολή της τοπικής παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών εντός και εκτός Ελλάδος, η προβολή καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και καλλιέργειάς καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών και περιφερειακών επιχειρήσεων.

«Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει τη δημιουργία υποδομών για την AGROEXPO Ιεράπετρας», ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος  Αρναουτάκης, κατά τα εγκαίνια της AGROEXPO 2019.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας Κρήτης να στηρίξει τη δημιουργία υποδομών μόνιμης εγκατάστασης της έκθεσης AGROEXPΟ στον χώρο της πρώην «Αγρεξ», συνδέοντας την με την ανάπτυξη της Κρήτης και της περιοχής.

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε:

«Η Περιφέρεια Κρήτης πρώτη στην Ελλάδα ξεκίνησε το διάλογο για την ενσωμάτωση των 17 παγκόσμιων στόχων της βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Αυτό σημαίνει πως υιοθετούμε και αναπτύσσουμε, ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζει τη βιώσιμη αγροτική παραγωγή, θα αναδεικνύει τον πολιτισμικό μας πλούτο.

Ένα μοντέλο που θα μπορεί να συνθέσει για την Κρήτη και τη χώρα μας, μια αναπτυξιακή πρόταση με μοναδικά χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικά γεγονότα όπως η έκθεση της Ιεράπετρας, πρέπει να αποκτούν σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα και τις απαιτούμενες υποδομές.

Πιστεύουμε λοιπόν ακράδαντα πως ο χώρος της «Αγρεξ», μπορεί να φιλοξενήσει την αγροτική έκθεση και θα είναι ένα κορυφαίο έργο για την Ιεράπετρα. Ένα έργο το οποίο θα στηρίξει η Περιφέρεια και θα προωθήσει την υλοποίησή του, με βάση τα δεδομένα που θ’ αναδείξει η μελέτη του Δήμου.

Στόχος μας, να γίνει μια υποδομή που θα βοηθήσει να καθιερωθεί η Agroexpo Ιεράπετρας, ως μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».