ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Κώστας Πετρωτός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε ψυχολογικό ντοπάρισμα διαρκείας εξελίχθηκε η χθεσινή μέρα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά και τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Αρχικά, περίπου 500 φίλοι της ομάδας έδωσαν το «παρών» στην τελευταία προπόνηση πριν πετάξει η αποστολή για την Αθήνα και δημιούργησαν κλίμα αγώνα, προτρέποντας τους ποδοσφαιριστές του «δικέφαλου του Βορρά» να κατακτήσουν το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός επέτρεψε να ανοίξουν οι κερκίδες στα επίσημα της Τούμπας για 15 λεπτά (στην έναρξη του προγράμματος), στη συνέχεια, όμως, ζήτησε από τον κόσμο να αποχωρήσει για να δουλέψει μέσα σε ηρεμία με την ομάδα του πάνω στις λεπτομέρειες του τελικού.

Ο 50χρονος κόουτς αποφάσισε να πάρει στην αποστολή για Αθήνα όλους τους διαθέσιμους παίκτες -άφησε στη Θεσσαλονίκη μόνο τους τραυματίες Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ, ενώ στην Πορτογαλία παραμένει ο Βιεϊρίνια- και εκεί θα καταλήξει στους 18 που θα έχει μαζί του στον αγώνα.

Ας μην ξεχνάμε και την προκήρυξη του Κυπέλλου που υποχρεώνει τις δύο φιναλίστ να δηλώσουν στο φύλλο αγώνα δύο πιτσιρκάδες και βάζει σε μεγαλύτερο προβληματισμό τον Λουτσέσκου για τους ποιους να αφήσει εκτός πλάνου τελικού.

Τη δίψα του κόσμου για το τρόπαιο παίκτες και Λουτσέσκου είχαν την ευκαιρία να την επιβεβαιώσουν τόσο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όσο και στο «Ελ. Βενιζέλος», κατά την αναχώρηση και άφιξη αντίστοιχα, αφού δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητοι.

«Σήμερα γίνατε και τυπικά πρωταθλητές, φέρτε μας τώρα και το Κύπελλο», ήταν μία από τις ατάκες οπαδών με αφορμή και τη χθεσινή επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Ενα από τα θέματα συζήτησης κατά τη διάρκεια του σύντομου ταξιδιού ήταν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τους κορυφαίους της χρονιάς που οργάνωσε το συνδρομητικό κανάλι το οποίο έχει τα δικαιώματα της Super League: έδωσε στον Λουτσέσκου την πρωτιά στους προπονητές και παράλληλα έφερε τους Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Μάτος και Πασχαλάκη (μαζί και τον δανεικό Κουλούρη) στο γκρουπ των πολυτιμότερων παικτών.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ φρόντισε να τους ευχαριστήσει όλους (το είχε κάνει και δημόσια) και να μοιράσει και μπράβο στους λοιπούς διακριθέντες και το όλο σκηνικό επιβεβαίωσε το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα.

Απόδειξη πάνω σ’ αυτό και οι δηλώσεις του Ζοζέ Μαουρίσιο στη Βραζιλία, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Εχουμε γράψει τη δική μας ιστορία, είμαστε ο μοναδικός ευρωπαϊκός σύλλογος που είναι αήττητος πρωταθλητής αυτή τη σεζόν και αυτό είναι κάτι το αξιοσημείωτο. Είναι μία από τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας μου».

Τέλος, ο πρόεδρος της Φορτούνα Σιτάρντ, Ισιτάν Γκιουν, θύμισε στον ΠΑΟΚ τις… υποχρεώσεις-ανανεώσεις που έχει να προχωρήσει μετά τον τελικό, μιλώντας για τον Λάζαρο Λάμπρου που έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την ολλανδική ομάδα (7 γκολ και 8 ασίστ σε 24 ματς στην Eredivisie): «Εχει κάνει μια πολύ καλή σεζόν, έχει αφήσει το στίγμα του, μπορεί να συνεχίσει στην Τουρκία, όμως το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ θα τον αξιολογήσει και θα αποφασίσει».