Διαστάσεις σίριαλ αναμένεται να πάρει η υπόθεση της παραμονής ή όχι του Ζοσέ Σα στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ, που έχει κερδίσει τον καθολικό σεβασμό και την εμπιστοσύνη των «ερυθρολεύκων» με τις εμφανίσεις του, είναι προφανές ότι βρίσκεται μέσα στη λίστα που έχει δώσει ο Πέδρο Μαρτίνς στη διοίκηση με τους παίκτες που θέλει να κρατήσει στην ομάδα για την ερχόμενη περίοδο.
Το βασικό πνεύμα που διαπνέει το σκεπτικό του κόουτς είναι ότι η ομάδα δεν θα πρέπει να κάνει πολλές αλλαγές, αλλά να διατηρήσει τον κορμό που έχτισε φέτος, που θα της δώσει ομοιογένεια και δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσει από την αρχή όταν θα έρθει η ώρα της διεκδίκησης της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με την ίδια λογική, πολύ δύσκολα θα παραχωρηθεί βασικός παίκτης αν η προσφορά που θα φτάσει στη διοίκηση είναι από αυτές που είναι αδύνατον να αρνηθεί.
Κι αυτό γιατί πολλοί παίκτες της ομάδας έχουν μπει στο μικροσκόπιο ομάδων του εξωτερικού και παρακολουθούνται από σκάουτερ, με βασικότερους τους Φορτούνη, Καμαρά, Σισέ, Κούτρη, Μπουχαλάκη και τον Σα, τον οποίο φέρεται να διεκδικεί και η Ρόμα, που καλοβλέπει και τον Φορτούνη.
Τον αρχηγό «κυνηγάει» από πέρυσι και η Φενέρμπαχτσε και μάλιστα οι δύο αυτές ομάδες (Ρόμα, Φενέρ) είχαν ανθρώπους τους στο ΟΑΚΑ.
Ο Σισέ παραμένει στο μάτι της Σάλκε, ενώ η Νόριτς πρόσεξε τον Γιώργο Μασούρα.
Φυσικά, ο Καμαρά είναι ήδη περιζήτητος και γι’ αυτό ήδη επεκτάθηκε το συμβόλαιό του, σε περίπτωση που η Ντόρτμουντ θελήσει να τον διεκδικήσει με πείσμα. Επίσης η Σάο Πάολο ενδιαφέρθηκε για τον Γκιλιέρμε.
Ολα αυτά τα δεδομένα σε συνδυασμό με τη διάθεση διοίκησης και προπονητή να περιορίσουν το «ράβε-ξήλωνε» προσδίδουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους χειρισμούς που θα γίνουν το καλοκαίρι ώστε να διατηρηθεί μια στοιχειώδης ομοιογένεια, η οποία θα χρειαστεί από τη στιγμή που τα προκριματικά ξεκινούν τόσο νωρίς.
Πάντως, η περίπτωση του Σα μοιάζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή από τη στιγμή που η αξία του στο χρηματιστήριο ανεβαίνει διαρκώς.
Η πρόσκλησή του στην Εθνική Πορτογαλίας από τον Σάντος, οι ύμνοι του Ιγκέρ Κασίγιας που κάθεται στα γκολπόστ της Πόρτο όπου ανήκει ο Σα και η γενικότερη συζήτηση που γίνεται γύρω από το όνομά του είναι στοιχεία που ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας για τον Ολυμπιακό και προσθέτουν σασπένς.
«Κλειδί» στις εξελίξεις είναι ο ατζέντης του παίκτη, Ζόρζε Μέντες, ο οποίος τον έστειλε στον Ολυμπιακό σε ένα βράδυ, παρότι είχε συζητήσεις με την Μπεσίκτας.
Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι ότι ο Μέντες συνεργάζεται με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και για τις μεταγραφές της Νότιγχαμ.
Παρεμπιπτόντως, το αρχικό συμβόλαιο αναφέρει οψιόν αγοράς μεταξύ 2 και 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που ο Ολυμπιακός μπορεί να δώσει γιατί πιστεύει στην αξία του Σα.
Ωστόσο για να ενεργοποιηθεί, πρέπει να συναινέσει και ο ίδιος ο παίκτης (θέλει αύξηση με ετήσιες αποδοχές άνω των 500 χιλιάδων).
Για την ιστορία, ο Μέντες έφερε στον Ολυμπιακό ως ελεύθερο τον Ποντένσε και με μορφή δανεισμού τους Μιράντα, Σα, Χασάν και τον Ιανουάριο τον Ζιλ Ντίας.
Δεν αποκλείεται λοιπόν όλα αυτά τα ονόματα, συν εκείνα της Νότιγχαμ, να μπουν σε ένα συνολικό πακέτο.
