Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Γιώργος Μιχελής εκλέχθηκε νέος μη εκτελεστικός πρόεδρος της Attica Bank σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας την Τρίτη το πρωί, έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΕΦΚΑ, που είναι ο βασικός μέτοχος με ποσοστό 46% ενώ σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν ο Θόδωρος Πανταλάκης παραμένει Πανταλάκης παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος και οι Θανάσης Τσαδάρης και Ιωάννης Τσακιράκης, αναπληρωτές  CEO της Attica Bank.

Ο κ. Μιχελής που έχει διατελέσει πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ξεκίνησε την τραπεζική καριέρα του από την  Εμπορική Τράπεζα (1984-1989), στη συνέχεια ανέλαβε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στην Εγνατία Τράπεζα (1990-1995). Το 1996 επέστρεψε στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 ήταν Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του ΔΣ. Το 2004-2007 ήταν διευθύνων σύμβουλος της BancPost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία

Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες και κατέχει Bachelor of Arts (University of Massachusetts), Master’s Degree (Boston College) Ph.D από το Northeastern University και στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.

Ο Γ.  Μιχελής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γλώσσα Σκοπέλου. Στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την  Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης, μάλιστα ως έφηβος (1966-1968) έπαιζε ποδόσφαιρο στην Ομάδα Εφήβων του Πανιωνίου και μάθαινε  κιθάρα μόνος του.

Σπούδασε στη Βοστόνη, αν και είχε πετύχει την εισαγωγή του σε ελληνικό πανεπιστήμιο, και ήταν ιδιαίτερα δραστήριο μέλος της ελληνικής κοινότητας. .

Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1984, μετά από 16 χρόνια απουσίας και εντάχθηκε στον τραπεζικό κλάδο ενώ την περίοδο 2010-2014 διετέλεσε Δήμαρχος Σκοπέλου.