ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Μαρία Δήμα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ωστόσο, τα μέλη της έδρας έδωσαν στον κατηγορούμενο ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του και έτσι μετά την καταδίκη του ο ηλικιωμένος πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν» επέστρεψε σπίτι του, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Η καταδίκη του 76χρονου Ανδρέα Μαρτίνη (σ.σ. που ως γνωστόν είναι υπόδικος και για μίζα 3,1 εκατομμυρίων μάρκων) αφορά τις πρακτικές που εφάρμοζε επί θητείας του στο «Ντυνάν», προσφέροντας δωρεάν νοσήλια σε ασθενείς φίλους του, πολιτικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες αλλά και τους συγγενείς αυτών.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Μαρτίνης καταδικάστηκε για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση καθώς οι εφέτες δέχθηκαν ότι κατά την τετραετία 2007-2010 ο κατηγορούμενος εφάρμοσε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων του νοσηλευτικού ιδρύματος σε 8.100 περιπτώσεις ασθενών που έφεραν τις προαναφερόμενες ιδιότητες και ήταν φίλοι του.

Μάλιστα, κατά το κατηγορητήριο οι δωρεές αυτές σε πρόσωπα που δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα δίνονταν την περίοδο της ισχυρής προεδρίας του στο νοσοκομείο, καθώς εκμεταλλευόταν τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε εκείνους σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, Θεόδωρου Μαντά, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν», να κλητευθεί είτε στο δικαστήριο είτε στον ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, προσδοκώντας ωστόσο, όπως είπε, ότι «στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση».