Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μία ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στο Twitter στάθηκε αρκετή για να ανάψει φωτιές στα κοινωνικά δίκτυα, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των Τούρκων

Με αφορμή το θέμα της Βενεζουέλας, ο Πομπέο ανάρτησε έναν παγκόσμιο χάρτη, βάφοντας με μπλε χρώμα κράτη που υποστηρίζουν τον Χουάν Γουαϊδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας. 

«Χαιρετίζουμε την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Τσεχία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τη Μακεδονία (σ.σ.: εννοεί την ΠΓΔΜ), την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο που υποστηρίζουν τον λαό της Βενεζουέλας αναγνωρίζοντας τον Γουαϊδό σήμερα ως προσωρινό πρόεδρο», ανάρτησε ο Πομπέο. 

Ωστόσο, ο χάρτης έδειχνε την Τουρκία χωρισμένη στα δύο, καθώς υπήρχε μία γραμμή συνόρων στη μέση της χώρας. Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί Τούρκοι απάντησαν οργισμένοι στον Πομπέο, με έναν χρήστη να σημειώνει χαρακτηριστικά τα παρακάτω:

Αυτές είναι οι συνοριακές γραμμές που καταγράφουν την ελληνική κατοχή! Ο Μουσταφά Κεμάλ τερμάτισε αυτά τα όνειρα, μην το ξεχνάτε.

«Οι πρόγονοί σας δεν μπορούσαν να τη χωρίσουν (σ.σ.: Την Τουρκία), ούτε εσείς», ανέφερε ένας άλλος χρήστης, ενώ ένας τρίτος ανάρτησε έναν σωστό χάρτη της Τουρκίας.