Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ισραηλινού επιθετικού Ομρι Αλτμαν, αλλά και του μασκοφόρου αρχηγού της ομάδας, Δημήτρη Κουρμπέλη, εμπεριείχε η σαββατιάτικη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ (1-0).

Ο μεν Αλτμαν επανήλθε στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού» ύστερα από έντεκα μήνες και δικαίωσε περίτρανα τον Γιώργο Δώνη για την επιλογή του, καθώς πέτυχε το μοναδικό γκολ του ματς (16’) ύστερα από δεκατρείς ολόκληρους μήνες, καθορίζοντας το αποτέλεσμα.

Ο δε Κουρμπέλης υπήρξε μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του γηπέδου, σέρβιρε στο πιάτο το γκολ στον 24χρονο Ισραηλινό με υπέροχη ασίστ-«λόμπα» στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και υπήρξε, εν ολίγοις, αρχηγός όνομα και πράγμα!

Η αυταπάρνησή του να αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα, έχοντας υποστεί κάταγμα στο ρινικό οστό, η παραμονή του για μερικά λεπτά στο χορτάρι του ΟΑΚΑ χωρίς την προστασία της ειδικής μάσκας στο πρόσωπό του, παρότι «άνοιξε» η μύτη του σε μία μονομαχία, οι σωστές μεταβιβάσεις, τα πολλά τρεξίματα και η… λύσσα του για τη νίκη, πιστοποίησαν τα ηγετικά χαρακτηριστικά του και αποτέλεσαν το παράδειγμα προς μίμηση για συμπαίκτες και αντιπάλους.

Η νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στους Αρκάδες κρίνεται σαφώς ως υπερπολύτιμη, αφενός μεν διότι κράτησε «ζωντανό» το «τριφύλλι» στην προσπάθεια που πραγματοποιεί για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης, μέσω της οποίας «σβήνεται» η ευρωπαϊκή του τιμωρία, αφετέρου δε για ψυχολογικούς λόγους, μια και τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα είχαν δημιουργήσει «μαύρα σύννεφα» πάνω από την ομάδα.

Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός διεύρυνε το αήττητο σερί του στο ΟΑΚΑ, που παραμένει απόρθητο (7 νίκες και τρεις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα).

Για τον Αστέρα Τρίπολης, αντιθέτως, η προχθεσινή του ήττα προστέθηκε στο αρνητικό σερί των τελευταίων επτά αγώνων (μία μόλις νίκη και έξι ήττες), γεγονός που τον μπλέκει σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία της χώρας.

Οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν το παθητικό – αρχικό τους πλάνο, μετά το γρήγορο γκολ του Αλτμαν στο 16’, αύξησαν τα ρίσκα τους και προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις για την ισοφάριση, πλην όμως το μεγάλο χαμένο τετ α τετ του Μανιά που πλάσαρε άουτ, όντας μόνος του με τον Διούδη στο 57’, τους ανάγκασε να επιστρέψουν στην Τρίπολη με άδεια χέρια.

Ο Παναθηναϊκός είχε με τη σειρά του μία ανάλογη χαμένη ευκαιρία με τον Μακέντα στο 77’, προκειμένου να «κλειδώσουν» το τρίποντο, αλλά… ούτε γάτα ούτε ζημιά από τη στιγμή που κατέκτησαν την πολυπόθητη νίκη.

  • Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης (72’ Δώνης), Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (82’ Πούγγουρας), Αλτμαν (60’ Μουνιέ), Μακέντα.
  • Αστέρας Τρίπολης (Γ. Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Ματρικάρντι, Κώτσιρας (74’ Τσιλιανίδης), Μπελόκ, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Καλτσάς, Μανιάς (61’ Αραβίδης), Φερντάντεζ (83’ Δουβίκας).
  • Σκόρερ: 16’ Αλτμαν.
  • Διαιτητής: Τάσης (Ηπείρου).
  • Κίτρινη: 37’ Μπουζούκης, 86’ Κάτσε – 35’ Φερνάντεζ, 59’ Μπελόκ, 78’ Βλάχος.
  • Κόκκινη: –