Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια που έγιναν την Πέμπτη, με έναν νεκρό και 8 τραυματίες στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε διπλή έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν την αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστούν οι μετέχοντες στη συμπλοκή κρατούμενοι για το αν είχαν πάρει ναρκωτικές ουσίες που δεν δικαιολογούνται από κάποια θεραπευτική αγωγή, ενώ θα ελεγχθούν και όλες οι διαδικασίες για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο, δηλαδή υπό ποίες προϋποθέσεις μετήχθησαν, γιατί και ποιος γιατρός τους παρακολουθούσε. Ιδιώτης ή γιατρός του δημοσίου.

Επίσης στο πλαίσιο της συγκεκριμένης παραγγελίας του Αρείου Πάγου θα εξεταστούν και τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα.

Τις παραγγελίες της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, αναφερόμενος τόσο σε προσλήψεις, όσο και σε μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων, όπως τη δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές, αγροτικής φυλακής για γυναίκες κλπ.

Ο κ. Καλογήρου υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες επί των ημερών του να αντιμετωπιστούν – όπως και έχει γίνει- και ποινικά οι δράσεις  συμμοριών στις φυλακές, αναφέροντας την πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, που βρίσκεται ήδη σε ανάκριση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κλείνοντας τόνισε ότι είναι οπαδός της κοινής προσπάθειας για αντιμετώπιση των προβλημάτων και επισήμανε με έμφαση «δεν αντιδικούμε με κανέναν» για να προσθέσει ότι οι «δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις».