♦️ Με τον Πέτρο Τατσόπουλο ξεκινά το νέο ντοκιμαντέρ του Αρη Χατζηστεφάνου «Make the economy scream» που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης και πήρε και ένα «Βραβείο Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας)». Τον δείχνει σε ένα από εκείνα τα τηλεοπτικά πάνελ, στα οποία συμμετέχει ανά δυο-τρεις μέρες, να προχωρά σε εμβριθείς αναλύσεις -προφανώς- για τη Βενεζουέλα. Αλλος ένας επαΐων στην Ελλάδα τού σήμερα.
● Εχετε επισκεφθεί τη Βενεζουέλα; (τον ρωτάει η δημοσιογράφος)
– Οχι, αλλά πριν από 10 χρόνια είχα επισκεφτεί την Ονδούρα (η τραγελαφική απάντηση).
♦️ Φαιδρή η σκηνή, όπως φαιδρά είναι πολλά απ’ όσα ακούγονται στην ελληνική τηλεόραση (και όχι μόνο για τη Βενεζουέλα, αλλά γενικότερα).
♦️ Ευτυχώς, το «Make the economy scream» δεν περιορίζεται σε τέτοια άσχετα πράγματα και σε αναλυτές τύπου Τατσόπουλου. Για την ακρίβεια, δεν τους αφιερώνει ούτε δυο-τρία λεπτά (από τα 80 λεπτά που είναι η συνολική του διάρκεια), περνώντας την εγχώρια πολιτική σκηνή εν τάχει. Περισσότερο με τον… τόπο του εγκλήματος ασχολείται, την ίδια τη Βενεζουέλα.
♦️ Είναι ένα καλογυρισμένο ντοκιμαντέρ. Φτιαγμένο στο στιλ και των προηγούμενων ντοκιμαντέρ του Αρη (που μοιράστηκαν και ως DVD από την εφημερίδα μας), όπως το «Debtocracy» λόγου χάριν. Διαθέτει γρήγορο ρυθμό, επεξηγηματικό voice over που δεν κουράζει, μαρτυρίες ειδικών από διάφορες χώρες (όχι μόνο από Βενεζουέλα), πλήθος οικονομικών και ιστορικών στοιχείων. Σύγχρονο γύρισμα σαν βίντεο κλιπ κι εκτενής δημοσιογραφική έρευνα, με τον Αρη να ταξιδεύει ακόμα και ώς τα σύνορα Βενεζουέλας – Κολομβίας (20 ώρες με τοπικό ΚΤΕΛ της συμφοράς), προκειμένου να μαζέψει το απαραίτητο υλικό του.
♦️ Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται ήδη από τις 7 Μαρτίου στην Αθήνα, στο «Τριανόν», ενώ από αύριο, 14 Μαρτίου, θα παίζεται και στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν» στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να το παρακολουθήσετε. Ως γνωστόν, ο Αρης Χατζηστεφάνου είναι συνεργάτης της «Εφ.Συν.», γράφοντας το περίφημο Info-War κάθε Σάββατο. Οσοι τον διαβάζετε, μπορείτε να καταλάβετε και σε τι ενδιαφέροντα και γοητευτικά μονοπάτια κινείται και ως δημιουργός ντοκιμαντέρ.
♦️ Μια και βρισκόμαστε σε φάση ντοκιμαντέρ, να κάνουμε και μια στάση σε έναν άλλον, εκλεκτό συνάδελφο που διαπρέπει στο είδος. Τον Γιώργο Αυγερόπουλο που επιστρέφει στην τηλεόραση. Αλλά όχι στην ΕΡΤ, όπως θα περίμενε κανείς. Στο Open TV ξεκινάει. Ο Γιώργος ετοίμασε μία νέα σειρά ιστορικών δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι Πειρατές του Αιγαίου» και τα οποία «αφηγούνται τις ιστορίες πειρατών και κουρσάρων που έδρασαν στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο πέλαγος, τη σκοτεινή και άγνωστη για το ευρύ κοινό περίοδο από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα».
