Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, Νανά Σπυροπούλου, ο Δήμος Αθηναίων είχε προσφύγει ακόμη και στη δικαιοσύνη, αλλά οι ιδιοκτήτες δικαιώθηκαν, ενώ εξήγησε ότι το ύψους 33 μέτρων κτίριο ότι δεν βρίσκεται εντός κάποιας ειδικής πολεοδομικής ζώνης.

Η αντιδήμαρχος πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει με απόφασή του αλλαγή των συντελεστών δόμησης που ισχύουν τώρα και, συγκεκριμένα, την αύξηση της κάλυψης στο 70% των οικοπέδων που ανεγείρονται κτίρια, από 60% που είναι τώρα, αλλά να έχουν μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 21 μέτρα.

Από την παράταξη «Ανοικτή Πόλη», ο επικεφαλής της, Ρήγας Αξελός, έκανε λόγο για «οικολογικό έγκλημα» και εγκάλεσε τον Δήμο και τις υπηρεσίες του γιατί έδωσαν προέγκριση και δεν υπάρχει Τοπικό Χωρικό Σχέδιο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, ζήτησε τη θέσπιση ηπιότερων όρων δόμησης και επανεξέταση όλων των διοικητικών πράξεων για ανέγερση κτιρίων «μαμούθ» στην περιοχή.