Τη συναίνεση των κληρικών έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την πορεία των συζητήσεων της Ειδικής Επιτροπής Διαλόγου με την Πολιτεία ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
«Χωρίς τη συγκατάθεση των κληρικών δεν θα γίνει τίποτε», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το τριήμερο 19-21 Μαρτίου, που θα ασχοληθεί με το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας.
Θυμίζουμε ότι ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος απορρίπτει την πρόταση για συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας καθώς θεωρεί ότι δεν διασφαλίζεται η μισθοδοσία των κληρικών παρόλο που και θα συνεχίσουν να πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
