Υπό εισαγγελική διερεύνηση ετέθη το θέμα της δημοσιοποίησης της συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο πρώτος από την Attica Bank.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, διέταξε χθες τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί αν καταγράφηκε η συνομιλία χωρίς συναίνεση, και, εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, να εξεταστεί στη συνέχεια πώς έγινε η διαρροή της σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του ο επικεφαλής της ΤτΕ ζήτησε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των δικαστικών αρχών, υποστηρίζοντας πως η καταγραφή έγινε δίχως τη συναίνεσή του.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, εάν δηλαδή υπάρξουν ενδείξεις πως η καταγραφή έγινε από τον κ. Πολάκη, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες καθώς, όπως προβλέπεται, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασχοληθεί περαιτέρω όταν σε μία υπόθεση υπάρχει εμπλοκή υπουργού.
