Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε ο δράστης, ο οποίος άνοιξε χθες πυρ σε μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα στην πόλη Ορόρα του Ιλινόι με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πέντε αστυνομικοί να τραυματιστούν.

Ο 45χρονος Γκάρι Μάρτιν, ο οποίος ήταν εργαζόμενος στο κτίριο ξεκίνησε τους πυροβολισμούς μέσα σε μία από τις αποθήκες. Μια γυναίκα, που παρουσιάστηκε στις αρχές ως η μητέρα του, ανέφερε ότι ο γιος της είχε απολυθεί πριν δύο εβδομάδες και πως βρισκόταν σε αγχώδη κατάσταση, σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Sun-Times.

«Αυτή τη στιγμή επιβεβαίωνουμε το θάνατο πέντε ανθρώπων» δήλωσε η Κρίστεν Ζίμαν, αρχηγός της αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίζει το κίνητρο της επίθεσης. Παράλληλα, είπε ότι οι πέντε αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά και τραυματίστηκαν.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα περιστατικό με ένοπλο στην οδό 641 Archer. Παρακαλούμε αποφύγεται την περιοχή» είχε αναφέρει λίγο μετά τις 14:00 (τοπική ώρα) με tweet της η αστυνομία.

Ένα βίντεο που προβλήθηκε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει περιπολικά της αστυνομίας να έχουν περικυκλώσει το κτίριο της κατασκευαστικής εταιρείας.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο CNN ότι είδε τον ένοπλο να τρέχει σε έναν διάδρομο των εγκαταστάσεων , κρατώντας ένα πιστόλι με σκόπευτρο λέιζερ, και αιμόφυρτους ανθρώπους.