Ενώπιον Πταισματοδίκη κατέθεσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διατάξει ο εισαγγελέας για τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων του οργανισμού.
Ο Στέλιος Παππάς, καταθέτοντας με την ιδιότητα του μάρτυρα, φέρεται να προσκόμισε στοιχεία για την οικονομική διαχείριση του «ιδιωτικού» ΟΑΣΘ.
Εξερχόμενος από τον Πταισματοδίκη ο σημερινός πρόεδρος το οργανισμού δήλωσε ότι «όλοι έχουν αντιληφθεί ότι έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι του σκανδάλου», ενώ έκανε λόγο για πάρα πολύ μεγάλο φαγοπότι.
Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι δεν αντιδικεί με κανέναν. «Είμαι εδώ για να αποτυπώσω τα πράγματα όπως ακριβώς τα βρίσκω από την έρευνα» πρόσθεσε.
Ενώπιον της Πταισματοδίκη κατέθεσαν και άλλα στελέχη της σημερινής διοίκησης.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία διατάχθηκε μετά από μήνυση του υπουργείου Μεταφορών, ερευνώνται τα κακουργήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και της απιστίας με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου.
Σύμφωνα με τη μήνυση του υπουργείου, αντικείμενο της δικαστικής έρευνας θα αποτελέσουν
- Τα 399 λεωφορεία που εκποιήθηκαν ως … παλιοσίδερα (σκραπ). Όπως αναφέρεται στη μήνυση, τα συγκεκριμένα λεωφορεία πουλήθηκαν αντί συνολικού τιμήματος 860.000 ευρώ, όταν το κόστος αγοράς τους ήταν 42,3 εκατ. ευρώ, ενώ δεν απεικονίστηκαν στις οικονομικές καταστάσεις ως έσοδα της χρήσης, ώστε έτσι να μειωθούν οι δαπάνες τους και να μην υποχρεωθεί το Δημόσιο να τους καταβάλλει το ισόποσο του κέρδους τους ως αντισταθμιστική καταβολή.
- Το χρηματικό ποσό (1,3 κατ. ευρώ) το οποίο φέρεται να εισέπραξε ο πρώην «ιδιωτικός» ΟΑΣΘ από κατάπτωση εγγυητικών επιστολών της ΕΛΒΟ ΑΕ, κι ενώ ο Οργανισμός όφειλε – πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών – να εμφανίσει το ποσό αυτό στις οικονομικές καταστάσεις ως έσοδα, μειώνοντας τις δαπάνες του, τα εμφάνισε ως «αποθεματικό ειδικής χρήσης», με αποτέλεσμα το Δημόσιο να ζημιωθεί το ισόποσο που του κατέβαλε ως αντισταθμιστική καταβολή.
- Ο ειδικός αποθεματικός λογαριασμός αποσβέσεων για τη μελλοντική ανανέωση του στόλου των λεωφορείων. Σύμφωνα με την κατατεθείσα μήνυση, ενώ ο συγκεκριμένος λογαριασμός εμφάνιζε ότι το αποθεματικό ανερχόταν, κατατεθειμένο σε λογαριασμό όψεως, στο ποσό των 48,8 εκατ. ευρώ, εντούτοις η διοίκηση του ΟΑΣΘ μετά την αποϊδιωτικοποίηση φέρεται να βρήκε στο λογαριασμό μόλις το ποσό των 614 ευρώ.
Τέλος, όπως επισημαίνεται στη μήνυση, είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο νόμος απαγόρευε στους μετόχους να εισπράττουν μέρισμα στην περίπτωση που δεν τηρείτο το ειδικό αποθεματικό αποσβέσεων, αυτοί εισέπρατταν ανελλιπώς μερίσματα. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που επικαλείται το Υπουργείο, για το διάστημα 1990 έως 2016 ο «ιδιωτικός» ΟΑΣΘ εισέπραξε από το Δημόσιο χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ και μοίρασε ως κέρδος στους πρώην μετόχους το ποσό των 324.454.565 ευρώ.
