Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Έκθεση για τη ζωή του Γρηγόρη Λαμπράκη φιλοξενείται μέχρι την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο υπό την αιγίδα της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, με πρωτοβουλία που έλαβε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Λαμπράκη. 

Η έκθεση φιλοξενεί σπάνια ντοκουμέντα για τη ζωή και το έργο του ειρηνιστή πολιτικού της Αριστεράς, τα οποία πρώτη φορά έφερε στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.» με βάση στοιχεία από τα αρχεία της αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας.

Στην τελετή έναρξης θα μιλήσουν το απόγευμα της Τρίτης ο γιος του αείμνηστου πολιτικού Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος και ο Νίκος Ανδρουλάκης.