Πριν από πολλά χρόνια όταν βγήκε η σειρά «Mission impossible» οι απίθανοι… παραφραστές της εποχής απέδωσαν τον τίτλο στα ελληνικά ως «Επικίνδυνη αποστολή».
Φυσικά, η ακριβής μετάφραση είναι απίθανη ή αδύνατη αποστολή, σαν αυτή που έχει απόψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Παρκ ντε Πρενς».
Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει υπέρ της το 2-0 του πρώτου αγώνα στην Αγγλία, όπως και την παράδοση που λέει ότι σε 106 περιπτώσεις στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ/Πρωταθλητριών, όταν το πρώτο ματς έληξε 0-2, δεν υπήρξε ποτέ ανατροπή.
Στα παραπάνω δύσκολα δεδομένα για τους «κόκκινους διάβολους» πρέπει να προσθέσουμε και τις δέκα (!) απουσίες που έχουν ενόψει του σημερινού επαναληπτικού για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Πολ Πογκμπά είναι τιμωρημένος, αφού αποβλήθηκε στο τέλος του αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ», και τραυματίες οι Μαρσιάλ, Μάτιτς, Λίνγκαρντ, Μάτα, Ερέρα, Βαλέντσια, Τζόουνς, Νταρμιάν και Σάντσες. Ο Χιλιανός έμαθε χθες τα μαντάτα, ότι θα μείνει εκτός δράσης για ενάμιση μήνα…
Κι όμως, ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν χάνει το κουράγιο του: «Ναι, ξέρω πόσο δύσκολο είναι, αλλά δεν τη θεωρώ mission impossible. Ενα γκολ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αν το πετύχουμε πρώτοι εμείς, ίσως αλλάξουν πολλά και στο κομμάτι της ψυχολογίας» τόνισε ο Νορβηγός προπονητής και συμπλήρωσε: «Οταν κανείς δεν πιστεύει σε σένα, μάλλον πρέπει να κάνεις κι εσύ κάτι παραπάνω για να αποδείξεις τον χαρακτήρα σου».
Στην αντίπερα όχθη, η Παρί Σεν Ζερμέν αναζητά άλλη μια σοβαρή εμφάνιση, όπως αυτή στο πρώτο ματς. Ο Τούχελ ξέρει ότι θα συνεχίσει να… ζει δίχως τον τραυματία Νεϊμάρ, όμως χθες είδε τον Εντινσον Καβάνι να προπονείται μετά από καιρό και ίσως τον δούμε απόψε να παίρνει χρόνο συμμετοχής.
Από ’κεί και πέρα, πολύ πιο αμφίρροπο είναι το άλλο ζευγάρι της σημερινής βραδιάς. Η Πόρτο υποδέχεται τη Ρόμα, έχοντας να ανατρέψει το 2-1 του «Ολίμπικο». Κοινό σημείο των δύο ομάδων, ότι βρίσκονται σε άσχημο φεγγάρι.
Οι Πορτογάλοι έχασαν εντός από την Μπενφίκα και παράλληλα έπεσαν από την κορυφή της βαθμολογίας, ενώ οι Ιταλοί προέρχονται από μια περίοδο εσωστρέφειας και με το 3-0 στην πλάτη στο ντέρμπι με τη Λάτσιο.
Την ώρα που η ομάδα προετοιμάζεται για το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν ώς τώρα, φουντώνουν και οι φήμες για την αλλαγή προπονητή, καθώς ο Εουσέμπιο ντι Φρανσέσκο είναι «υπ’ ατμόν», με τον Πάουλο Σόουζα να είναι φαβορί να τον αντικαταστήσει και τον Κλαούντιο Ρανιέρι να προβάλλει ως αουτσάιντερ. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Κώστας Μανωλάς, που προέρχεται από τραυματισμό.
