Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με την ίδια μίζερη, σχεδόν αποκαρδιωτική εικόνα με την οποία έκλεισε το 2018, μπήκε και στο 2019 η ΑΕΚ. Δεν είναι τόσο το τελικό 1-1 στα Περιβόλια των Χανίων με τον εκ των ουραγών της Football League Κισσαμικό, όσο η εικόνα της ομάδας του Ουζουνίδη, με μοναδική εξαίρεση ένα μικρό διάστημα προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Εκεί που προηγήθηκε με το ωραίο σουτ του Πόνσε, στο 37΄, με τον Αργεντινό να είναι γενικά ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει χθες η ΑΕΚ και τον Μάνταλο να τον ακολουθεί κάπως παίζοντας χθες «8άρι».

Η ΑΕΚ ισοφαρίστηκε στην τελευταία φάση του ματς με μια κοντινή προβολή του Ρίσκι μετά από γέμισμα από εκτέλεση φάουλ. Το χειρότερο είναι πως για ένα 20λεπτο τουλάχιστον επέτρεψε στον Κισσαμικό να την πιέσει, έστω και χωρίς να δημιουργήσει φάσεις.

Για ακόμη ένα παιχνίδι η Ενωση έδειχνε να μην ξέρει ακριβώς τι παίζει. Με χαρακτηριστικές στιγμές κακής αμυντικής ισορροπίας, με την κίνηση χωρίς την μπάλα να λείπει ακόμη και σε κόντρα επιθέσεις με καλές προοπτικές, με παίκτες επιρρεπείς στο λάθος ανά πάσα στιγμή.

Μια ομάδα γεμάτη ανασφάλεια ποδοσφαιρικά ακόμη και με τον χθεσινό αντίπαλο και ψυχολογικά να δείχνει σε κατάθλιψη. Είναι φανερό πως η ΑΕΚ έχει περάσει προ πολλού το στάδιο στο οποίο με τον νυν προπονητή μπορεί να υπάρξει νέο κίνητρο, ιδέες, ευελιξία.

Ασχετα με τις ευθύνες του Ουζουνίδη για το πώς χάλασε το πράγμα, το ζήτημα είναι ότι φαίνεται ξεκάθαρα πως με αυτόν στον πάγκο δεν μπορεί να το βρει πάλι η ομάδα, έτσι ώστε να διεκδικήσει ό,τι τέλος πάντων της επιτρέπουν οι δυνατότητές της.

Προφανώς και θα βοηθήσουν ο Κρίστιτσιτς αλλά και ο Μπακασέτας που θα επιστρέψει, στην ουσία όμως μόνο ο Σέρβος είναι ενίσχυση. Ο Μπακασέτας ήταν βασικός ακόμη και στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό θυμίζουμε. Χθες έλειπαν αυτοί, ο Γαλανόπουλος, ο Αλμπάνης και ο Γιακουμάκης. Οχι δηλαδή κάποιοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν άλλη εικόνα.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Τόλι (81΄ Τεγούσης), Σισέ, Ζιούλης, Παπαχρήστος, Σελινιωτάκης, Γκίνη, Σιμόν (68΄ Καραγιάννης), Χαλκιαδάκης (62΄Αρναρέλλης), Βρεττός, Ρίσκι.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Αλεφ, Μάνταλος, Κλωναρίδης (70΄ Μοράν), Γκάλο (79΄ Γιαννιώτας), Μπογέ (46΄ Λιβάγια), Πόνσε.