ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Νίκος Φωτόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εισαγγελική οδηγία προς την ΕΛ.ΑΣ. «να μην ξαναγίνει σουπερμάρκετ ναρκωτικών η πανεπιστημιούπολη».

Ως και δωμάτιο της Φοιτητικής Εστίας του ΑΠΘ είχαν μετατρέψει σε «αποθήκη» οι ναρκέμποροι, σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Νίκο Ζησιμόπουλο, ο οποίος χθες παρουσίασε τα αποτελέσματα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στο τρίγωνο Πανεπιστήμιο-Ροτόντα-πλατεία Ναβαρίνου: σύνολο 43 συλλήψεις (34 μέλη οργανωμένου κυκλώματος) ηλικίας 18 έως 40 ετών, κατάσχεση άνω των 20 κιλών κάνναβης, ενός πιστολιού κι ενός περιστρόφου, σπαθιών και μαχαιριών, τριών αυτοκινήτων, μιας μοτοσικλέτας, αλλά και 14 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών.

Οπως είχε γράψει η «Εφ.Συν.» (31/7 & 24/10), το «χτύπημα» της ΕΛ.ΑΣ. στην πανεπιστημιούπολη και την πέριξ περιοχή ετοιμαζόταν μήνες τώρα υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η Ασφάλεια φέρεται να έχει στοιχειοθετήσει πλήρως τη δικογραφία για όλες τις συλλήψεις με τη χρήση κρυφών καμερών, που είτε είχαν στηθεί για καιρό σε σταθερά σημεία είτε ήταν μετακινούμενες, ώστε να αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ο ρόλος κάθε συλληφθέντος.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Ζησιμόπουλο, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους, εισήγαν, μετέφεραν, κατείχαν, διέθεταν και εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες και κυρίως κάνναβη, μέσα κι έξω απ’ το Πανεπιστήμιο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συντονισμένες «έφοδοι» έγιναν παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε δέκα δωμάτια δύο ξενοδοχείων, τα οποία χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο ως χώροι αποθήκευσης, σε δεκαοκτώ σπίτια και σε συνολικά τέσσερα δωμάτια της Φοιτητικής Εστίας του ΑΠΘ.

Βεβαίως, για να γίνουν όλα αυτά, σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, η Αστυνομία έπρεπε να δρα και μέσα στο Πανεπιστήμιο, και πράγματι, όπως αποκάλυψε, ειδική ομάδα ερευνούσε τους τελευταίους δύο μήνες τον χώρο του Αριστοτελείου, ενώ πλέον η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταρτίσει επιχειρησιακά σχέδια προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι μορφές παραβατικότητας στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο.

Η Εισαγγελία από την πλευρά της ξεκαθάρισε χθες ότι έχουν δοθεί σαφείς εντολές στην Αστυνομία να μην ξαναγίνουν «σουπερμάρκετ» ναρκωτικών ούτε η πανεπιστημιούπολη ούτε η γύρω περιοχή.