Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Ολε-Γκούναρ Σόλσιερ έχει περάσει στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως «super sub». Δηλαδή ως «σούπερ ρεζέρβα», που έμπαινε ως αναπληρωματικός και άλλαζε με τα γκολ του τη ροή του αγώνα.

Αυτό είχε κάνει και τον Μάιο του 1999, πετυχαίνοντας στις καθυστερήσεις του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ το νικητήριο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Μπάγερν Μονάχου στη Βαρκελώνη, δίνοντας στους «κόκκινους διαβόλους» το τρόπαιο…

Σε 11 σεζόν και 366 ματς με την κόκκινη φανέλα, πέτυχε 126 γκολ και απέκτησε το προσωνύμιο «ο δολοφόνος με το παιδικό πρόσωπο».

Κάτι λιγότερο από 20 χρόνια αργότερα, ο Νορβηγός πρώην επιθετικός και νυν προπονητής αναλαμβάνει τα ηνία της Γιουνάιτεντ μέχρι το τέλος της σεζόν ως υπηρεσιακός.

Για τον λόγο αυτό, άφησε προσωρινά τη θέση του στον πάγκο της Μόλντε (θα τον αντικαταστήσει ο Ερλινγκ Μόε), αλλά θα επιστρέψει στη δουλειά του τον Μάιο, δύο μήνες μετά το ξεκίνημα της νέας σεζόν στη Νορβηγία.

Ο πρώτος αγώνας των «κόκκινων διαβόλων» υπό τον νέο τεχνικό θα είναι αυτός του Σαββάτου στο Κάρντιφ με την τοπική ομάδα, η οποία –παρεμπιπτόντως– ήταν η μοναδική της Πρέμιερ Λιγκ την οποία είχε κοουτσάρει στο παρελθόν ο Σόλσιερ.

Ο 45χρονος Νορβηγός, σε συνέντευξή του πριν από μερικά χρόνια στη Manchester Evening News, είχε περιγράψει ως «ονειρεμένη δουλειά» τη θέση του προπονητή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συμπληρώνοντας: «Το γεγονός ότι φόρεσα τη φανέλα της δεν μου δίνει κανένα τέτοιο δικαίωμα. Εχω πολλά να μάθω ακόμα για την προπονητική. Ομως μόνο τα πολύ τρελά όνειρα βοηθούν τους ανθρώπους να προχωρήσουν, κάτι που μας δίδαξε ο ίδιος ο σερ Αλεξ».

Χθες, μιλώντας στο σάιτ του αγγλικού συλλόγου, τόνισε: «Εχω τη Γιουνάιτεντ στην καρδιά μου και είναι υπέροχο να επιστρέφω εδώ και μάλιστα σε αυτό τον ρόλο. Ανυπομονώ να δουλέψω με την πολύ ταλαντούχα ομάδα που διαθέτουμε».

Αργότερα, σε συνέντευξή του στη νορβηγική τηλεόραση, υπογράμμισε: «Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι πρόκειται να συμβεί. Επρεπε να αρπάξω αυτή την ευκαιρία».

Οσο για τον Ζοσέ Μουρίνιο, μίλησε στο Sky Sports, αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μιλήσω για πράγματα που αφορούν στον σύλλογο κι εμένα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μέλλον χωρίς εμένα και εγώ έχω μέλλον χωρίς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τελείωσε, αυτό ήταν.

»Πάντα επέκρινα τους προπονητές που έφευγαν από κάποιο σύλλογο και κατόπιν μιλούσαν με λεπτομέρειες για το τι είχε συμβεί και ποιος έφταιγε για το “διαζύγιο”».