Την πεποίθησή του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «και να κυρωθεί, θα ακυρωθεί» εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Όπως είπε, η κυβέρνηση θα είχε νικήσει «αν είχε κατέβει στον λαό και τον είχε πείσει».
Σύμφωνα με τον Βασίλη Λεβέντη είναι ανεπίτρεπτο «το να απειλείται ένας βουλευτής», ωστόσο όπως είπε «τι μπορεί να κάνει η πλειοψηφία, τι μπορεί να κάνει ο πολίτης όταν βλέπει ότι η Βουλή προσπαθεί να κυρώσει μία συμφωνία για την οποία το 70% του λαού είναι αντίθετο».
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση δήλωσε:
«Πιστεύετε ότι θα είστε νικητές εάν περάσετε τη συμφωνία; Νικητές θα ήσασταν αν κατεβαίνατε στον λαό και τους πείθατε. Το να επιβάλλετε με το ζόρι στον λαό την άποψή σας δεν είναι δημοκρατία».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε ούτε καν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ «οι Σκοπιανοί έκαναν και δημοψήφισμα».
Τέλος, υποστήριξε ότι η Ένωση Κεντρώων είναι το μόνο κόμμα που πίστευε και πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, «αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που έβριζε την Ευρώπη και τον Αντώνη Σαμαρά που διοργάνωνε Ζάππεια».
Επίσης κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι μιλά μόνο για την εθνότητα και τη γλώσσα, αλλά όχι για το όνομα της Μακεδονίας.
