Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στην κατάκτηση της νίκης που θα του δώσει την πρώτη θέση στον Γ’ όμιλο του Κυπέλλου όπου συμμετέχει στοχεύει ο Παναθηναϊκός στο σημερινό του ματς με τον Κισσαμικό στα Περιβόλια (3.30, Cosmote sport 5), με τον Γιώργο Δώνη να τσεκάρει τον 22χρονο επιθετικό Νίκο Βέργο που αναμένεται να βρεθεί μετά από καιρό στην αρχική ενδεκάδα.

Οι «πράσινοι» έχουν εξασφαλίσει από χθες τη μαθηματική πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του θεσμού μετά τη λευκή ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου τους (Ιεράπετρα – Παναιτωλικός 0-0), είναι ισόβαθμοι στην κορυφή με τον σημερινό τους αντίπαλο, αλλά μόνο με νίκη θα βγουν πρώτοι, καθώς υστερούν στη διαφορά τερμάτων από τον Κισσαμικό που έχει επίσης προκριθεί, κι αν δεν χάσει από το «τριφύλλι» θα διατηρηθεί στην κορυφή.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν υπολογίζει στους τραυματίες Κουρμπέλη, Μακέντα και τους ανέτοιμους Μουνιέ, Κουλιμπαλί και Αλτμαν, ενώ αποφάσισε να δώσει ανάσες σε τρεις βασικούς παίκτες του (Γιόχανσον, Ινσούα, Μαυρομμάτη) και να περιορίσει το ροτέισον της ομάδας.

Η πιο πιθανή ενδεκάδα του «τριφυλλιού» αποτελείται από τους Διούδη, Παντελάκη, Πούγγουρα, Οικονόμου, Αποστολάκη, Τζανδάρη, Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδη, Μπουζούκη, Καμπετσή και Βέργο.

Το προφίλ και η ευκαιρία

Οσον αφορά τον Βέργο, ο 22χρονος επιθετικός υπήρξε ένας από τους πιο υποσχόμενους Ελληνες στράικερ της γενιάς του, παρότι ξεκίνησε τον αθλητισμό παίζοντας χάντμπολ.

Σε ηλικία 12 ετών έλαβε πρόσκληση για να δοκιμαστεί από την Μπαρτσελόνα στη «Λα Μασία», αλλά το ταξίδι στη Βαρκελώνη δεν το έκανε ποτέ εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του και της αδυναμίας παραμονής του στην Καταλονία.

Ο Βέργος αποκτήθηκε τελικά από την ακαδημία του Ολυμπιακού και μόλις στα 16 του χρόνια υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, παίζοντας μάλιστα 18 ετών στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2013-14 και μάλιστα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το 2015 παραχωρήθηκε ως δανεικός στην ισπανική Ελτσε όπου έπαιξε 13 ματς και σημείωσε 2 γκολ, εντυπωσιάζοντας τους σκάουτερ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Μαδριλένοι μάλιστα προχώρησαν στην απόκτησή του με τη μορφή του δανεισμού από τους «ερυθρόλευκους» για λογαριασμό της Καστίγια (Ρεάλ Β), στην οποία υπέγραψε στις 31 Αυγούστου του 2016. Στην Καστίγια έπαιξε σε 25 παιχνίδια και είχε 5 γκολ, όμως η Ρεάλ δεν τον αγόρασε.

Τον Αύγουστο του 2017 δόθηκε δανεικός στην ουγγρική Βάσας, όπου δεν προσαρμόστηκε ποτέ, έχοντας μόλις έξι συμμετοχές και ένα γκολ, και επέστρεψε τον περασμένο Γενάρη στον Ολυμπιακό, από τον οποίο έμεινε ελεύθερος αμέσως μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Παναθηναϊκός, μέσω του Νίκου Νταμπίζα, καραδοκούσε και μόλις ο Βέργος έμεινε ελεύθερος προχώρησε στην απόκτησή του για τρία χρόνια (έως το 2021).

Ο 22χρονος επιθετικός χρειαζόταν αρκετό χρόνο για να επανέλθει, κάτι που γνώριζαν καλά τόσο ο Νταμπίζας όσο και ο Δώνης, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει έρθει πλέον η ώρα να ανεβάσει ρυθμούς και να αποτελέσει ενεργό μέλος της ομάδας.

Στα καλοκαιρινά φιλικά ματς του Παναθηναϊκού αλλά και στα δύο επίσημα που έχει χρησιμοποιηθεί, με τη Λάρισα (πρωτάθλημα) και τον Παναιτωλικό (Κύπελλο), ήταν ξεκάθαρα αρκετά «κλικ» πίσω από πλευράς αγωνιστικού ρυθμού και αποφάσεων.

Η εικόνα του ωστόσο στις προπονήσεις είναι ανεβασμένη τις τελευταίες εβδομάδες, με τον Δώνη να περιμένει να δει την ανταπόκρισή του και σε συνθήκες αγώνα για να του δώσει ρόλο στο δεύτερο μισό της σεζόν και το ματς με τον Κισσαμικό προσφέρει μια καλή ευκαιρία για συμπεράσματα.