Δεκαέξι ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές σε γειτονιές της πρωτεύουσας πιστοποιεί και παραδίδει σε λίγες ημέρες ο Δήμος Αθηναίων. Σε όλες έχει γίνει γενική ανάπλαση και αναμένεται να έχουν λάβει πιστοποίηση εντός Δεκεμβρίου, ωστόσο για τις δύο πρώτες που έχουν ήδη πιστοποιηθεί (Αλσους Σχολής Χωροφυλακής στη Μεσογείων, Ευτοκίου & Βελλερεφόντου στην Κολοκυνθού) θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή (25 Νοεμβρίου) γιορτές για όλη τη γειτονιά, παρουσία του δημάρχου, Γ. Καμίνη.
Επειτα από άλλες 12 παιδικές χαρές που επαναλειτούργησαν τον περασμένο Ιούνιο, ο δήμος έχει παραδώσει συνολικά 28 ασφαλείς παιδικές χαρές σε ένα εξάμηνο.
Οι 16 νέες ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές είναι:
1) Πλ. Κoυντουριώτη, Κουκάκι
2) Καλλιρρόης & Μεναίχμου, Κυνοσάργους
3) Απ. Παύλου & Ηρακλειδών, Θησείο
4) Πλ. Αγ. Αικατερίνης, Κάτω Πετράλωνα
5) Κηφισοδότου & Θεσσαλονίκης, Ανω Πετράλωνα
6) Βουτιέ & Γκίκα, Λόφος Φιλοπάππου
7) Τιμαίου & Πύλου, Ακαδημία Πλάτωνος
8) Ευτοκίου & Βελλερεφόντου, Κολοκυνθού
9) Τεώ & Αμυκλών, Αγ. Ανδρέα – Λαμπρινή
10) Ιππολύτου & Μούδρου, Κυψέλη
11) Χατζηδάκη, Ανω Πατήσια
12) Πλ. Ζέρβα, Πατήσια
13) Δουκίσσης Πλακεντίας και Φθιώτιδος, Αμπελόκηποι
14) Αστραπόγιαννου & Νικήτα, Αμπελόκηποι
15) Σχολή Χωροφυλακής, Μεσογείων
16) Νορντάου, Γκύζη
Ολες οι παιδικές χαρές που παραδίδονται στο κοινό φυλάσσονται ώστε να αποφευχθούν φθορές και βανδαλισμοί, βάσει του Συστήματος Διαχείρισης των Παιδικών Χαρών που υπόκεινται στα πρότυπα ΕΛΟΤ και στην ισχύουσα νομοθεσία.
Η δημοτική αρχή καλεί τους δημότες να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα εντοπίζουν στους χώρους αυτούς στο τηλέφωνο του ΟΠΑΝΔΑ 210-3646857.
