ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Ντάνι Βέργου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στις πλάκες της οδού Γλάδστωνος εξέπνευσε ο Ζακ Κωστόπουλος. Η Νάγια Μητσάκη, διοικήτρια του Ευαγγελισμού, μιλώντας στην «Εφ.Συν.» δηλώνει ότι «ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν νεκρός όταν έφτασε στον Ευαγγελισμό με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».

Και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας, Γιώργος Μαθιόπουλος, αναφέρει ότι ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ήδη νεκρός, όταν έφτασε το ασθενοφόρο.

«Δεν είχε ζωτικά σημάδια το παιδί, όταν τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Γλάδστωνος», λέει. Την ημέρα που ο Ζακ Κωστόπουλος χτυπήθηκε χωρίς έλεος από πολίτες και αστυνομικούς, «ο μοτοσικλετιστής διασώστης περνούσε τυχαία από το σημείο, λίγο μετά το πρώτο ξύλο», επισημαίνει ο Γ. Μαθιόπουλος.

«Σταμάτησε με τη μηχανή του, λόγω της φασαρίας και του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί. Στη θέα του αίματος του πεσμένου στο έδαφος νεαρού, έτρεξε για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, ενώ ειδοποίησε, μέσω του ασυρμάτου, να σπεύσει στη διεύθυνση ασθενοφόρο», σημειώνει.

«Ο διασώστης ζητά από όλους να κάνουν στην άκρη και ξεκινάει την περίδεση του κεφαλιού του τραυματία, ο οποίος είναι ημιλιπόθυμος. Παρατηρεί ότι ο πεσμένος άνδρας φέρει χτυπήματα και κοψίματα σε πολλά σημεία του σώματος -στην πλάτη, στα πόδια κ.ο.κ.- και κυρίως στο κεφάλι, ενώ αιμορραγεί. Δεν προλαβαίνει όμως να ολοκληρώσει την περίδεση του κεφαλιού, να σταθεροποιήσει δηλαδή τις γάζες, ώστε να σταματήσει την αιμορραγία, γιατί ο τραυματίας σηκώνεται κρατώντας ένα κομμάτι γυαλί 30 εκατ. περίπου. Ο διασώστης κάνει πίσω. Από εκεί και μετά, πέφτουν πάνω στο παιδί οι αστυνομικοί».