ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Μάνος Τσαλδάρης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Παρέμβαση ισχυρού συμβολισμού πραγματοποίησε χθες τα ξημερώματα η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», αφού δύο μέλη της, χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τις αστυνομικές δυνάμεις, μπήκαν στον αύλειο χώρο του υπουργείου Εξωτερικών και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ισραηλινές αγριότητες κατά των Παλαιστινίων άφησαν τσάντα με τη σημαία της Παλαιστίνης και φωτογραφίες νεκρών αμάχων.

Σε ανακοίνωση δε που ανήρτησε στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής πληροφόρησης, όπου και ανέβασε σύνδεσμο με σχετικό βίντεο, η ομάδα αναφέρει:

«Αυτή τη φορά, επιλέξαμε να προβούμε σε μία συμβολική κίνηση αφήνοντας μία τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και μερικές φωτογραφίες στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών. Φωτογραφίες νεκρών, από το τελευταίο “επεισόδιο” της γενοκτονίας ενός λαού, με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από έναν ακόμα διαχρονικά στρατηγικό σύμμαχο του Ελληνικού κράτους, τις Η.Π.Α. Φωτογραφίες νεκρών παιδιών, γυναικών, αναπήρων, αμάχων. Ετσι, όταν ο Κοτζιάς θα σφίγγει τα χέρια του Νετανιάχου στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, στις 13/10/2018, να θυμάται ότι είναι χέρια ποτισμένα από αίμα αθώων», για να καταλήξει με το σύνθημα: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Η ακριβής ώρα της παρέμβασης δεν ήταν γνωστή, αφού αυτή έγινε αντιληπτή στις αστυνομικές αρχές μετά την ανάρτηση στις 5.28 το πρωί.

Μερικές ώρες αργότερα όμως, αξίζει να σημειωθεί, ανακοινώθηκε ότι από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής είχαν ταυτοποιηθεί δύο άτομα από την «επίθεση» με μπουκάλια, μπογιές και τρικάκια που έγινε πριν από περίπου έναν μήνα (στις 22/7/2018) και επρόκειτο για ένα 24χρονο κι έναν 39χρονο, με τον τελευταίο να τοποθετείται από τους αστυνομικούς ανάμεσα στις ηγετικές μορφές της ομάδας.

Ανακοίνωση εξάλλου για τη νέα ενέργεια του «Ρουβίκωνα» εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία στην οποία υπογραμμιζόταν: «Ανανεωμένος από τις διακοπές του, ο “Ρουβίκωνας” ξεκίνησε δυναμικά το πρόγραμμα των φθινοπωρινών του εξορμήσεων. Ποιος ξέρει τι θα περιλαμβάνει φέτος εκτός από ΥΠΕΞ, Πεντάγωνο, πρεσβείες; […] Αντιλαμβάνεται άραγε ο κ. Τσίπρας ότι αυτή η οργανωμένη συμμορία εξευτελίζει καθημερινά τη χώρα;».