Η ανθρώπινη βλακεία είναι ακατανίκητη, μας προειδοποίησε έγκαιρα ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, και συνώνυμό της είναι η καφρίλα που εξακολουθεί να ασελγεί στο βάναυσα και κατ’ εξακολούθηση κακοποιημένο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Διότι ξύλο, φωτοβολίδες, σπασμένα καρεκλάκια και επεισόδια σε φιλικό ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, ξεπερνάει ακόμα και τα όρια της θλιβερής ανοησίας των κάφρων.
Το βράδυ του Σαββάτου στο Περιστέρι ο Ατρόμητος με τον Παναθηναϊκό έδωσαν φιλικό ματς προπονητικού χαρακτήρα για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, αλλά η αξιέπαινη αυτή ενέργεια των δύο συλλόγων στιγματίστηκε από (ευτυχώς περιορισμένης έκτασης χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας) επεισόδια μερίδας οπαδών των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο που προκάλεσαν τη διακοπή του ματς για λίγα λεπτά.
Οι θύρες που κάθισαν οι φανατικοί οπαδοί του Ατρόμητου και του Παναθηναϊκού είχαν κοντινή απόσταση και στο κενό διάστημα των περίπου δύο θυρών δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν απλώς αντεγκλήσεις και υβριστικά συνθήματα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, τα οποία ωστόσο εξελίχθηκαν σε «ντου», με ορισμένους «πράσινους» να μετακινούνται πολύ κοντά στη θύρα των οπαδών του Ατρόμητου.
Για αρκετά λεπτά υπήρξε φόβος για εκτεταμένα επεισόδια με ανταλλαγή φωτοβολίδων και καθισμάτων ενώ ο διαιτητής διέκοψε τη ροή του αγώνα μέχρι να εμφανιστεί η Αστυνομία που με τη συμβολή των λογικότερων/ψυχραιμότερων οπαδών κατάφερε να επαναφέρει την απόλυτη ηρεμία στις εξέδρες.
Το ματς ολοκληρώθηκε κανονικά, με τον Ατρόμητο να επικρατεί με 1-0 με γκολ-οβίδα του Μάντσον στο 75’, ενώ ο Ιταλός Φεντερίκο Μακέντα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον Παναθηναϊκό δείχνοντας ανέτοιμος και επιβεβαιώνοντας ότι θα χρειαστεί περίπου 15 μέρες για να φτάσει στο επίπεδο φυσικής κατάστασης των συμπαικτών του στο «τριφύλλι».
- Ατρόμητος (Ν. Κάναντι): Θεοδωράκης, Κιβρακίδης (70’ Νταμιώτης), Χατζηισαΐας (46’ Στρούγγης), Καρασαλίδης, Νάτσος (83’ Ιμερι), Γαρουφαλιάς (70’ Μανούσος), Ούμπιδες (46’ Μάντσον), Μπουσούλατζιτς (46’ Λαζαρίδης), Ενσικουλού (83’ Ρονάλντο), Κόβατσετς (70’ Μπρούνο), Μούγιακιτς (70’ Σάκιτς).
- Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Ξενόπουλος, Γιόχανσον (46’ Χατζηγιοβάνης), Μαυρομμάτης (46’ Αποστολάκης), Παντελάκης, Ινσούα (46’ Πούγγουρας), Κουντουριώτης (69’ Σιφναίος), Τζανδάρης, Θεοχάρης, Χατζηθεοδωρίδης (69’ Μαυρουδής), Καμπετσής (69’ Ηλιάδης), Σέχου (61’ Μακέντα).
◼ Μετά το τέλος του φιλικού ματς με τον Ατρόμητο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τα επεισόδια. «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα τα θλιβερά συμβάντα στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου στο φιλικό παιχνίδι της ομάδας μας με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Ενα φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα όπου συμμετείχε ο Παναθηναϊκός με στόχο να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα έσοδα για τους πυρόπληκτους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής» ανέφερε χαρακτηριστικά.
◼ Επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στο Κορωπί έκανε την Κυριακή ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ με τον γιο του, Πιτ, και τον Αβραάμ Γκραντ. Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι σε περίπτωση οριστικής εισόδου του Ταϊλανδού επιχειρηματία στο «τριφύλλι» θα γίνει προσπάθεια για την πλήρη αξιοποίηση (και) των εγκαταστάσεων της Παιανίας.
