Δήλωση στήριξης στην Ελλάδα για την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο και τελευταίο μνημονιακό πρόγραμμα είχαμε από τον πρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Ούντο Μπούλμαν.
«Η χώρα και η Ευρωζώνη γυρνούν επιτέλους σελίδα», σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο Μπούλμαν, προσθέτοντας ότι η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους μεταξύ του Eurogroup και της Ελλάδας είναι «ορόσημο στη διαδικασία επιστροφής της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη σταθερότητα».
Ο Γερμανός Σοσιαλδημοκρατής τονίζει ακόμα πως η Ελλάδα «δε θα μείνει μόνη» και πως «οι ευρωπαίοι εταίροι της θα συνεργαστούν στενά με την ελληνική διοίκηση για να εξασφαλίσουν ότι η οικονομία και τα δημόσια οικονομικά θα παραμείνουν σε καλό δρόμο».
Και συμπληρώνει πως «οι Σοσιαλιστές και οι Δημοκράτες θα διασφαλίσουν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ανταποκριθεί στην ευθύνη του ελέγχου της μεταμνημονιακής εποπτείας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι είναι κατάλληλη και δίκαιη».
Σε αντίθεση με το Κίνημα Αλλαγής, που ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τη Φώφη Γεννηματά που ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες, η πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, επιλέγει ένα διαφορετικό δρόμο.
