Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η πιλοτική πρόγνωση εξάπλωσης για την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια, κοντά στα Ψαχνά από το μοντέλο WRF-SFIRE χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προσπάθειες κατάσβεσής της.

Το βίντεο απεικονίζει την προβλεπόμενη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς από τη στιγμή της έναρξης της, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 στις 16:30 μέχρι και τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 στις 15:00. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η πρόγνωση αφορά στην πιθανή εξέλιξη της πυρκαγιάς χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προσπάθειες κατάσβεσής της.

►Η ανάπτυξη του προγνωστικού συστήματος WRF-SFIRE πραγματοποιείται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στα πλαίσια του διακρατικού ερευνητικού έργου INTERREG-BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020-DISARM (Drought and fIre obServatory and eArly waRning systeM), με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας.

Πηγή: Meteo.gr