Με δικαστική απόφαση διορίστηκε τελικά χθες νέα προσωρινή διοίκηση στο σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών, Γηροκομείο-Πτωχοκομείο».
Το επιχειρούμενο πραξικόπημα εξαίρεσης μεγάλου αριθμού τακτικών μελών από μέλη της πρώην πλέον διοίκησης που πρόσκεινται στο καθεστώς του υπόδικου Μπούμπα απετράπη χάρη στη δικαστική απόφαση.
Δυστυχώς, βέβαια, και πάλι οι εκλογές στο σωματείο αναβάλλονται επ’ αόριστον και χάνεται η πολλοστή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το σωματείο από τα βαρίδια που επί χρόνια υπεξαιρούσαν τη μεγάλη περιουσία του ιδρύματος.
Ομως ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό στοιχείο για τη νέα προσωρινή διοίκηση είναι ότι επελέγη ανάμεσα στα υπόλοιπα πρόσωπα ο πρώην ΓΕΔΔ κ. Λέανδρος Ρακιντζής.
Είναι δεδομένο ότι ο ίδιος έχει σαφέστατη γνώση για τη διαχρονική λεηλασία του ιδρύματος και δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν τα φαινόμενα νεποτισμού και σπατάλης.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των μελών του Δ.Σ. που συντάχτηκαν με τον πρόεδρο Ζ. Κολιό -σύμφωνα με τα έγγραφα- συνυπέγραψαν συγγενείς και συνεργάτες του ίδιου αλλά και της νομικής συμβούλου του Ιδρύματος, η οποία και συνέταξε το δικόγραφο.
Στόχος όλων αυτών των μεθοδεύσεων, όπως γράφαμε στις 26/6/18, ήταν να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες της 1ης Ιουλίου μόνο τα μέλη που είναι αρεστά στον υπόδικο Μπούμπα και τους υπερασπιστές του.
