Εδώ και 41 χρόνια το θρυλικό βρετανικό περιοδικό 2000AD, γνωστό μεταξύ άλλων και για τον Δικαστή Ντρεντ που πρωτοδημοσιεύτηκε στις σελίδες του, παρουσιάζει κόμικς επιστημονικής φαντασίας ορισμένων εκ των σπουδαιότερων σύγχρονων δημιουργών. Και κάθε καλοκαίρι κυκλοφορεί ένα ειδικό τεύχος με ξεχωριστές συμμετοχές.

Για το καλοκαίρι του 2018, το ειδικό τεύχος που κυκλοφόρησε πριν από τρεις ημέρες αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς για πρώτη φορά είναι δημιουργημένο αποκλειστικά από γυναίκες. Τα σενάρια, τα σχέδια, τα χρώματα ακόμα και το λέτερινγκ σε όλα τα κόμικς έχουν ανατεθεί σε γυναίκες δημιουργούς μεταξύ των οποίων οι Leah Moore, Emma Beeby, Laura Bailey, Abigail Bulmer, Liana Kangas, Xulia Vincente κ.ά. Και ανάμεσα στις σημαντικές αυτές καλλιτέχνιδες βρίσκεται και μια ταλαντούχα Ελληνίδα δημιουργός, η Dani (Δανάη Κηλαηδόνη).

Για να γιορτάσει το γεγονός της έκδοσης του «γυναικείου» 2000AD και να τιμήσει την Dani, το γνωστό και εξειδικευμένο στα αμερικανικά κόμικς βιβλιοπωλείο Relax Your Soul στα Εξάρχεια (Σολωμού 5Α) διοργανώνει signing event το Σάββατο 23 Ιουνίου από τις 13.00 μέχρι τις 15.00, φυσικά με καλεσμένη την Ελληνίδα δημιουργό και διάθεση για καλή κουβέντα με αφορμή τα κόμικς της.

Η Dani στο 2000AD