Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Deutsche Bank στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης με στόχο τη μείωση του κόστους και την αποκατάσταση της κερδοφορίας μετά από τρία χρόνια ζημιών.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της σε όλο τον κόσμο κατά τουλάχιστον 7.000 με αποτέλεσμα από 97.000 να γίνουν 90.000 και το προσωπικό στις πωλήσεις μετοχών και τη μονάδα συναλλαγών να μειώνεται κατά 25%. 

Η περισσότερες από αυτές τις θέσεις βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Η τράπεζα δεν έδωσε συγκεκριμένο νούμερο για τις περικοπές, αλλά πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στο Reuters ότι στόχος είναι η περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας.

Ύστερα από μια ξαφνική διοικητική ανακατάταξη τον περασμένο μήνα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής και θα επικεντρωθεί εκ νέου στην Ευρώπη και στην εγχώρια αγορά της.