Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Αντώνης Βάθης είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης. Τόσο η ζωή όσο και η τέχνη του θυμίζουν άλλες εποχές – αρχές του 20ού αιώνα στην Ισπανία, κύκλος τον σουρεαλιστών στο Παρίσι, Μάης του ’68. Ο ίδιος, παρά τις όποιες δυσκολίες, δεν σταματά να ζωγραφίζει.

Αυτή η ατελεύτητη εικαστική δραστηριότητα του Αντώνη Βάθη παρουσιάζεται στη δέκατη τρίτη ατομική του έκθεση, που εγκαινιάστηκε την προηγούμενη Τετάρτη και φέρει τον τίτλο «Μόνο ζωγραφική/Just painting».

Με κεντρικό σύνθημα «αφήστε τα λουλούδια ν’ ανθίσουν» και μέσω της ιδιαίτερης και έντονης εξπρεσιονιστικής γραφής του, ο Αντώνης Βάθης συνέθεσε τους 21 πίνακες της έκθεσης.

Σε αυτούς φανερώνονται ξεκάθαρα οι μικτές τεχνικές που χρησιμοποιεί ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης. «Τα ακριλικά, τα χρώματα οινοπνεύματος, το ιώδιο εμπλέκονται εύστοχα στην πολυχρωμία των συνθέσεων δημιουργώντας έντονο αισθητικό αποτέλεσμα», μας λέει η επιμελήτρια της έκθεσης, Νίκη Παπασπύρου.

«Τα λουλούδια του άλλοτε παραπέμπουν στο φυτικό βασίλειο και άλλοτε σε φανταστικά βιόμορφα όντα. Στους καμβάδες του Βάθη δεν υπάρχει κενό. Κάθε ένας θα μπορούσε να είναι λεπτομέρεια μιας μεγαλύτερης σύνθεσης. Μπορεί να ιδωθούν ως ξεχωριστές μονάδες, αλλά και ως μέρη μιας μεγαλύτερης φαντασιακής αφήγησης. Τα 21 αυτά έργα είναι το έμμεσο σχόλιο του γλύπτη Βάθη για τη δυτική παράδοση της ζωγραφικής. Τα λουλούδια του, ως αέναοι μάρτυρες της κατάφασης της ζωής και της βεβαιότητας του θανάτου, αναζωογονούν την ικανότητά μας να καταλαβαίνουμε μέσα από τα μάτια».

 Info:

Εως 18/5, στην αίθουσα τέχνης Φωταγωγός (είναι μαζί με τις εκδόσεις Ροδακιό, εντός της στοάς Κουρτάκη, στο τέρμα της οδού Κολοκοτρώνη, Κολοκοτρώνη 59Β και Λιμπονά, τηλ. 210 3839355). Ανοιχτά από το πρωί.