Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στα ύψη παραμένει το πολιτικό θερμόμετρο μετά τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε απειλές κατά στελεχών και βουλευτών του ενώ ανέφερε πως οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα ζητήσουν την κύρωση της συμφωνίας από 180 βουλευτές. «Θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει αισιόδοξος πως «θα κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή με μία διευρυμένη πλειοψηφία».

Απειλές κατά των ΑΝ.ΕΛΛ. καταγγέλλει ο Καμμένος

Εκρηκτικά ξεκίνησε η μέρα, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο να ζητά εισαγγελική παρέμβαση καταγγέλλοντας απειλές κατά στελεχών και βουλευτών του.

Μετά από μία ημέρα δηλώσεων και αντιδράσεων και την τοποθέτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη για απώλεια της δεδηλωμένης από τη στιγμή που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε τα όργανα του κόμματος και είχε προαναγγείλει δηλώσεις στη Βουλή.

Ο υπουργός Άμυνας κατήγγειλε ότι «κατά το πέρας της συνεδρίασης της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δέχθηκα σε προσωπικό λογαριασμό στο twitter μια κόπια ενός λογαριασμού ο οποίος δημοσίευσε το σύνολο των προσωπικών στοιχείων των βουλευτών, των στελεχών και των μελών των ΑΝ.ΕΛΛ. προκειμένου να ξεκινήσει ένα πογκρόμ απειλών σε όλη την Ελλάδα, κατευθυνόμενο από στελέχη της ΝΔ, όπως προκύπτει και από συγκεκριμένα sms που έφυγαν κατά λάθος και προς στελέχη των ΑΝΕΛ».

Πολιτικός καύσωνας μετά τη συμφωνία

«Αυτές οι απειλές προχώρησαν σε κινητά τηλέφωνα, σε σταθερά τηλέφωνα οικιών και γραφείων βουλευτών αλλά και στελεχών των ΑΝ.ΕΛΛ., απειλητικά τηλεφωνήματα τα οποία οδήγησαν και σε απειλητικές προσυγκεντρώσεις σε γραφεία των ΑΝ.ΕΛΛ. αλλά και σε σπίτια στελεχών προκειμένου να υποχρεώσουν τα στελέχη αυτά να εγκαταλείψουν του Ανεξάρτητους Έλληνες» προσέθεσε ο κ. Καμμένος.

Επισήμανε ακόμη ότι «Ο στόχος είναι ο εκφοβισμός που είχε σαν αποτέλεσμα χθες στα Χανιά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης όπου ήταν παρούσα η υπουργός Τουρισμού, κ. Κουντουρά, να έχουμε ένα στημένο τηλεοπτικό σόου όπου με επικεφαλής τον πρώην κρατούμενο των φυλακών, κ. Παντελή Καπαρουδάκη, στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και υπαλλήλων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου να γίνει μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά των ΑΝ.ΕΛΛ., ενός κλίματος το οποίο θα οδηγούσε, όπως εκείνοι επιθυμούσαν, στο να φυλλορροήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. τόνισε ότι το κόμμα του δεν φυλλορροεί κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη προπαγάνδα που δεν θα μείνει αναπάντητη. 

«Έχουμε πει ένα μεγάλο “όχι”»

Τέλος, αναφορικά, με το ζήτημα της συμφωνίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα η έγκριση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, εάν και όταν έρθει στη Βουλή, να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. 

Κατέστησε σαφές ότι «στο σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες, οι ΑΝ.ΕΛΛ. έχουμε πει ένα μεγάλο “όχι” από της ιδρύσεώς μας», και προσέθεσε: «Η συμφωνία αυτή, το σχέδιο συμφωνίας δεν έχει κανένα νομικό αποτέλεσμα, όπως προσπαθούν να διαδώσουν μέσω των ΜΜΕ, ιδίως εκείνοι που έχουν παραχωρήσει τον όρο “Μακεδονία” πολύ πιο πριν, ιδίως η ΝΔ που με επίσημες δηλώσεις του προέδρου της μιλάει για erga omnes και σύνθετη ονομασία, το ΠΑΣΟΚ που υπέγραψε την Ενδιάμεση Συμφωνία και άλλα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί μετά το 2012».

Πολιτικός καύσωνας μετά τη συμφωνία

Μετά τη διαγραφή του Δ. Καμμένου

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος του Πάνου Καμμένου παραμένει εκρηκτική. Μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου, αλλά και τις αποχωρήσεις αρκετών στελεχών.

Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Σγουρίδης επανέλαβε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία στη Βουλή, έθεσε, όμως θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση σε μια τέτοια περίπτωση.

Υπογράμμισε δε ότι η καταψήφιση της συμφωνίας θέτει θέμα δεδηλωμένης προσθέτοντας ότι την απόφαση για αποχώρηση ή όχι από την κυβέρνηση θα την πάρουν τα όργανα του κόμματος. «Η απόφαση αυτή θα βαρύνει τα συλλογικά όργανα. Εμείς θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία. Εάν τα όργανα αποφασίσουν ότι πρέπει να φύγουμε από την κυβέρνηση, εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Υπαινίχθηκε, τέλος, ότι σε «πηγαδάκια» πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος υπήρξαν συζητήσεις και για το ενδεχόμενο να έχει γίνει «ανταλλαγή» του ονόματος με μέτρα για το χρέος.

Μία πρώτη απάντηση προς τον Π. Σγουρίδη, πάντως, ήρθε από τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 υπογράμμισε ότι «δεν έχει εξουσιοδοτηθεί ο κ. Σγουρίδης να διατυπώσει τέτοια άποψη» για να προσθέσει ότι πρόθεση των ΑΝ.ΕΛΛ. είναι να βαδίσουν μέχρι τέλους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ζητήσουμε και θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Πολιτικός καύσωνας μετά τη συμφωνία

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σημείωσε ότι η συμφωνία «θα κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή με μία διευρυμένη πατριωτική και προοδευτική πλειοψηφία. Και εάν χρειαστεί στη συνέχεια, η ελληνική κυβέρνηση θα ξαναλάβει ψήφο εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσει την τετραετία».

Νέα Δημοκρατία κατά Πάνου Καμμένου

Πολιτικός καύσωνας μετά τη συμφωνία

«Δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο. Η δήλωσή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί από 180 βουλευτές, αλλά ότι εκείνος θα την καταψηφίσει, θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. και διαβεβαιώνει πως εξυπακούεται ότι εκείνη δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία, «όποια πλειοψηφία κι αν επιλέξουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος».

«Μαζί την υπέγραψαν και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα τετελεσμένα που ήδη δημιουργεί σε βάρος της Ελλάδας. Κατά τα λοιπά, είναι αναγκαίο για τον τόπο αυτή η κυβερνητική φαρσοκωμωδία που παρακολουθούμε να λήξει το συντομότερο δυνατό» προσθέτει η Πειραιώς.

Τη ρητή δέσμευση τής Ν.Δ. ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσει την συμφωνία όταν έρθει στην Βουλή των Ελλήνων» επανέλαβε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης που ως επικεφαλής κλιμακίου της Ν.Δ. στην Φλώρινα.

«Αυτοεξευτελισμός είναι…»

«Γνωρίζει καλά από αυτοεξευτελισμούς η Νέα Δημοκρατία», απαντά ο ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θόδωρος Τοσουνίδης στη Ν.Δ..

Και εξηγεί: «Αυτοεξευτελισμός είναι: η κα Μπακογιάννη να λέει χαμένη υπόθεση τη Μακεδονία (σε συνέντευξή της στον κ. Παπαχελά το 2010).

Αυτοεξευτελισμός είναι: ο κ. Αβραμόπουλος ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά στις προγραμματικές δηλώσεις, τον Ιούλιο του 2012, να αναφέρει ως θέση της Ελλάδας τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για την ονομασία των Σκοπίων.

Αυτοεξευτελισμός είναι: ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης να δηλώνει πως θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό το όνομα “Μακεδονία” υπό ειδικές συνθήκες (σε τηλεοπτική εμφάνισή του στο Action24).

Και ο μεγαλύτερος αυτοεξευτελισμός είναι: Βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Κουμουτσάκος, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, Σίμος Κεδίκογλου, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Σοφία Βούλτεψη, σε επίκαιρη ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά πριν από ένα χρόνο, να αποδέχονται ως “εθνική γραμμή” τη σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, δηλαδή το να συμπεριλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία” στο νέο όνομα και την ύπαρξη “ΣλαβοΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ εθνότητας”!

Αυτοεξευτελίζεστε και πάλι…».