ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, «σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Eurogroup του 2012», ζήτησε η Φώφη Γεννηματά σε συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δύο 24ωρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα του Μακεδονικού, με την πλευρά του προέδρου της Κομισιόν να επιχειρεί να τηρήσει στάση ουδετερότητας.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα ανακοινώθηκαν από το γραφείο του κ. Γιούνκερ, από όπου τονίστηκε ότι συζητήθηκε ο ρόλος της Ελλάδας «ως πυλώνα σταθερότητας και συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια υπό το πρίσμα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – ΠΓΔΜ στο ονοματολογικό».

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, η πρώην ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη και ο καθηγητής Π. Κ. Ιωακειμίδης.